amsterdam Eat Slider

Nederlands eerste speak-easy restaurant geopend in Amsterdam

Graphite

Een oude diamantenslijperij is de façade. Vanaf vandaag, daarachter: Graphite. Speak-easy. Midden in de rumoer van Amsterdam – toeristen, fietsers, trams – ligt een adres waar enkel stilletjes over gesproken wordt. Graphite is Nederlands eerste speak-easy restaurant gecreëerd door Peter Gast en Jacqueline van Liere en geïnspireerd door de illegale bars ten tijde van de Amerikaanse drooglegging in de jaren twintig. Een ogenschijnlijk inwisselbare deur verhult een restaurant, bar en slechts twintig gasten per avond.

Artikel gaat hieronder verder

De gerechten

Hun decor mag clandestien zijn, hun stijl is vederlicht; de gerechten van Graphite eten als een lichtvoetig verhaal. Elke gang is een nieuwe passage of een verrassende plottwist. Ze volgen zo een vooraf geschreven lijn op een vast menu zonder uitzondering. Ingrediënten uit Nederland, zoetzuren, groentesappen, bloemen en kruiden zijn de verfrissende karakters. Een diner komt in drie varianten: kortstondig tot een avondvullend programma van meer dan 20 gerechten. En daartussen die gulden middenweg. À la carte geeft de regie aan zij die liever hun eigen menu bepalen.

Graphite

De wijn

Het glas wijn voor ernaast verzamelt alle flessen en glazen die over de jaren het hart van Gast en Van Liere stalen. De makers ervan mogen ze – ondertussen – hun vrienden noemen. Een vriendschap die ze niet alleen een selectie van bijzondere wijnen opleverden, maar ook flessen die speciaal voor Graphite gemaakt werden. Naast onontdekte makers verschijnen klassiekers die niet zonder reden favoriet zijn. En wanneer het tijd voor een wisseling van de wacht is, schenkt Graphite juist hun mooiste uit per glas.

Reserveren

Graphite is dinsdag tot en met zaterdag voor diner geopend, met in het weekend ook lunch. Reserveringsmogelijkheden worden op basis van inschrijving in fases vrijgegeven via de website Graphite.Amsterdam.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram