Entertainment Films

Nederlandse dramafilms op Netflix voor deze regenachtige dagen

De Verbouwing

Foto: De Verbouwing / Entertainment One Benelux

Als je aan ons vraagt wat onze guilty pleasure is, dan kunnen we er meer bedenken. Maar toch heeft iets ons hartje veroverd. Nederlandstalige films (of series). Waar sommigen daar een gigantische hekel aan hebben, vinden wij het simpelweg geweldig. Lekker van die drama waar je lekker in mee kunt leven. Of juist totaal niet, omdat het verhaal zo wordt overdreven. En Netflix Nederland heeft echt een gigantisch aanbod aan Nederlandse films, maar aan deze films heb je nooit genoeg.

Is het dan toch niet helemaal jouw ding? Wij maken genoeg Netflix lijstjes, dus er is voor ieder wat wils.

De Ontsnapping

Het is een bekend verhaal: een vrouw met man een kinderen. Ze leiden een goed leven en toch is de vrouw ongelukkig. Zo ook in De Ontsnapping. Julia de Groot (Isa Hoes) besluit te vertrekken naar de Algarve, zonder ook maar iets te laten weten. Alleen wordt ze hier ook niet gelukkiger door te feesten en te ‘leven’.

Artikel gaat hieronder verder

De Verbouwing

In deze film gaat het over de succesvolle plastisch chirurge Tessa (Tjitske Reidinga). Al heeft ze zo een goede baan, is de rest van haar leven niet echt een succes. Haar huwelijk dreigt op de klippen te lopen en het huis dat ze aan het verbouwen zijn, gaat ook niet zoals gepland. Als zij dan een oude vriend tegenkomt, loopt haar leven al helemaal niet zoals gepland.

Lucia de B

Lucia de Berk is een verpleegster die voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Uiteindelijk wordt zij veroordeeld tot levenslang. Als ze dan eenmaal veroordeeld is, is er toch een twijfel of zij het daadwerkelijk heeft gedaan.

Daglicht

Iris (Angela Schijf) is een succesvolle advocate en komt erachter dat haar moeder al die tijd een groot geheim met zich heeft meegedragen. Iris heeft namelijk een oudere halfbroer Ray (Fedja van Huêt). Hij is autistisch en verblijft in een tbs-kliniek. Dit omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris gaat op zoek naar de waarheid.

Het Diner

Serge (Daan Schuurans) en Paul (Jacob Derwig) zijn twee broers die een avond met hun echtgenotes Babette (Kim van Kooten) en Claire (Thekla Reuten) uit eten gaan. Tijdens zo een diner wordt erover van alles gesproken, wat er in het dagelijks leven gebeurt. Toch is er iets veel belangrijkers waar zij over moeten praten. De misdaad die hun zoons zijn begaan.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram