Sleep WEReld

Overnachting van de week: net geopend hotel is een waar paradijs voor surfers

(Foto’s: WMR Arquitectos)

Wij hebben nog maar twee keer in ons leven een ‘surfvakantie’ gedaan (Bali en Portugal), maar we willen daar graag honderd keer van maken. Minstens, want we zijn nog nooit zo uitgerust teruggekomen van een vakantie, als die keren dat we bijna iedere dag op het water lagen. Je begint je dag al vroeg, met een eventuele clinic en duikt ook vroeg in de avond na een heerlijke maaltijd op het strand compleet afgemat je bedje weer in. Perfect! Nu is het altijd wel een dingetje waar je dan gaat slapen als je vele kilometers gevlogen hebt, vooral als je gaat surfen. Dan heb je namelijk wat andere eisen dan wanneer je een stedentrip gaat doen. Op de populaire surfspot bij Mantanzas strand in Chille is zojuist het ultieme ‘surfhotel’ heropend.

De plek is verwoest geraakt tijdens de tsunami van 2010 en het terrein heeft al die tijd braak gelegen. Nu is de boel door WMR Arquitectos opgeknapt en heeft de hele locatie een ‘green consious’ vibe meegekregen. Het idee is dat door het gebruik van simpele en natuurlijke materialen, het hotel bewuste surfers van over de hele wereld gaat trekken. Wij vinden het knap gedaan, want het gebouw gaat prachtig op in de omgeving en je merkt dat alles draait om de surfer zo snel mogelijk naar die golven te krijgen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

Tel daarbij op dat er bijna alleen maar glas gebruikt wordt in het hotel en je kunt erop rekenen dat je hier vertrekt zo zen als een suikerklontje. Het hotel heeft 10 privékamers en twee grote ruimtes met daarin stapelbedden.

Meer informatie | Hotel Surazo

No Comments

Leave a Reply

Instagram