amsterdam Eat

Net geopende bar combineert cocktails met sushi en dim sum

Kampai Geldersekade

(Foto: Kampai)

Kieper het woord ‘proost’ maar uit je vocabulaire, want vanaf nu zeg jij ‘kampai!’ tegen je vrienden als je het glas heft.

“Het Japanse woord voor proosten. Letterlijk staat het voor ‘droog glas’, oftewel: Bottoms up! In Japan is het uiterst onbeleefd om te beginnen met drinken voordat iedereen heeft geproost.” (Bar Kampai)

Kijk, die Japanners hebben hun prioriteiten op een rijtje en dat snappen wij heel goed. De net geopende bar Kampai (Geldersekade 19) snapt dit ook en daarom hebben zij een zaak geopend met een flinke knipoog naar dat Japanse proosten. Niet alleen is het proosten op z’n Japans naamgever geweest voor de mooie nieuwe zaak, ook zie je op de kaart een paar prachtige ‘Asian’ classics. Zo kun je er genieten van huisgemaakte dim sum, sushi en zien we ook andere fijne barbites (yakitori – yum!). Maar de ster van de zaak is toch wel de cocktail.

Kom snel proeven!! 🍣 🍙#yumyumdimsum #edamame #gyoza #sushi #bites #tasty

Een bericht gedeeld door Kampai! Amsterdam (@kampaiamsterdam) op

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Goed begin van het weekend, Kampai! #kampai #cocktails #weekend #inspiration #kampaiamsterdam

Een bericht gedeeld door Kampai! Amsterdam (@kampaiamsterdam) op

Er staan momenteel prachtige (try-out) creaties op de drankkaart, die wij echt nog nooit ergens anders in de stad hebben gezien. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Shiba? Daar zit Bourbon in waar shiitakepaddestoelen in hebben geweekt, afgemaakt met abrikozenjam, gember en citroen. Of de Mr. Yagi, die lavendel/honing vermouth combineert met cointreau, citroen en gin. Veeg ons maar op! Maar omdat je proosten Kampai niet alleen doet, hangt er een grote gong in de zaak, waarop – bij een volle en gezellig avond – door de barmensen wordt geslagen. Dan krijgt iedereen een shotje, maar niet voordat iedereen elkaar even goed diep in de ogen kijkt natuurlijk. Kampai klinkt hierdoor ook als een perfecte plek voor een eerste (of tweede) date, want dat ijs wordt wel gebroken door die gong.

Kampai | website | Facebook
Geldersekade 19
+31 (0)20 2441578

 

No Comments

Leave a Reply

Instagram