Entertainment Films Slider

Netflix films gebaseerd op waargebeurde verhalen

12 Years a Slave

Foto: Plejmo

Wij moeten iets bekennen. En we hopen – en denken – eigenlijk dat we hier niet de enige in zijn. Kennen jullie dat moment, dat je zo diep in een serie zit, dat je bijna gelooft in wat er in de serie speelt? Dat onwijs gemene middelbare schoolmeisje kan jou woest maken achter je beeldscherm en je leeft helemaal mee met de persoon die vreselijk gepest wordt. Zo meeslepend vinden wij series soms. En hoe meeslepender wil je het krijgen dan een waargebeurd verhaal? Mochten jullie hier hetzelfde over denken, dan kunnen wij jullie erg gelukkig maken met het volgende lijstje!

Behoefte aan iets anders? Bekijk gerust een van onze andere Netflix-lijstjes.

All Eyez on Me

Al wordt deze biopic niet enorm gewaardeerd door de meesten, vinden wij het toch een bijzondere om te kijken. Deze biopic gaat over het turbulente leven van Tupac Shakur. Door velen gezien als de beste vertegenwoordiger allertijden van de gangstarap.

Artikel gaat hieronder verder

12 Years a Slave

Wij vonden dit de meest meeslepende film die een enorme indruk bij ons heeft achtergelaten. In 12 Years a Slave volgen we het leven van Solomun Northup. Hij is een vrije Afro-Amerikaanse man en leidt een leven als vioolspeler. Op een avond wordt hij gedrogeerd en wordt hij de volgende ochtend wakker als slaaf.

 

Lucia de B

Lucia de Berk is een verpleegster die voor de zoveelste keer bij een onverklaarbaar sterfgeval betrokken is. Uiteindelijk wordt zij veroordeeld tot levenslang. Als ze dan eenmaal veroordeeld is, is er toch een twijfel of zij het daadwerkelijk heeft gedaan.

 

Sand Castle

In Sand Castle wordt een militaire eenheid gevolgd die in een onveilig Iraaks dorpje een watersysteem moeten repareren. Dit wordt door sommige dorpelingen op prijs gesteld, maar sommigen vatten het vijandelijk op. Zij hebben liever dat ze vertrekken en worden gewelddadig.

 

Public Enemies

De jaren 30 in de Verenigde Staten staat gekenmerkt door misdaden en gangsters die het land onveilig maken. In deze film speelt Johnny Depp een bekende bankrover en moordenaar die steeds uit de handen van de politie glipt.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram