Design

Netflix start podcast in Nederland

(Foto: lootcrate.com)

Netflix maakt vandaag bekend dat het bedrijf exclusief in Nederland een podcast kanaal start, genaamd De Netflix NL Podcast. Dat werd door tv-personality en Netflix-fan Christina Curry aangekondigd in tv-programma RTL Boulevard. Zij is samen met haar vader, ‘80s icoon, radio DJ en podcast host/producent Adam Curry, te horen in de eerste podcast aflevering over de Netflix Original serie Stranger Things. Van deze zeer geliefde serie, door journalisten en fans een ode aan de jaren ‘80 genoemd, zijn sinds gisteren alle negen afleveringen van deel 2 exclusief en wereldwijd beschikbaar.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Netflix is de eerste online entertainment-service in Nederland die een podcast kanaal start. Ze spelen hiermee in op de lokale relevantie van de serie, op wat er leeft onder de Nederlandse kijkers en zetten daarbij de fans centraal. (Oh en voor de gene die het niet weten, een podcast is een audio opname waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden via een app).

In De Netflix NL podcast die aanstaande woensdag beschikbaar is, wordt het nieuwe deel van Stranger Things besproken, waarbij onderwerpen aan de orde komen zoals de populariteit van de serie en de cast, de verwijzingen naar diverse muzikale en filmische ‘80s klassiekers, alsook de fans en hun theorieën. Tevens delen Adam en Christina hun eigen visie op Stranger Things en de connectie die zij samen hebben met de serie en Netflix.

De host van de eerste podcast is Elger van der Wel, freelance expert op het gebied van media-innovatie en technologie, werkzaam voor onder andere NOS en iCulture. Ook presenteert Van der Wel sinds twee jaar de podcast Rush Talk. Elger is eveneens groot fan van Stranger Things en heeft diverse blogs en een podcast gewijd aan Netflix. Netflix gaat de podcast in de toekomst vaker opnemen.

De eerste aflevering, die in het teken staat van Stranger Things, is beschikbaar vanaf woensdag 1 november 2017 via iTunes en SoundCloud.

    Instagram