Slider Travel

Droombaan: krijg betaald om de 52 ‘must-see’ plekken op aarde te bezoeken

(Foto’s: Getty/Ascent XMedia)

Wanneer de bekendste en volgens vele de kwalitatief meest hoogstaande krant ter wereld met een ‘droombaan’ komt, dan weet je dat je pen en papier gereed moet houden. The New York Times is op zoek naar een echte globetrotter, die voor de krant de wereld gaat rondreizen. Om precies te zijn, diegene gaat in een jaar tijd 52 ‘must-see’ plekken bezoeken, om hier vervolgens verslag van te doen. Een kleine rekensom laat zien dat dit in de praktijk betekent dat je iedere week van het jaar ergens anders op de wereld bent. Begint het al te kriebelen?

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Ieder jaar komt de NYT met de lijst ’52 Places to Go’ en voor die lijst zijn ze nu dus op zoek naar een fanatieke wereldreiziger. Naast een gezonde dosis van wanderlust, zijn de volgende eisen ook belangrijk:

Media experience is required, fluency in English, expertise in social media and facility with digital devices. Familiarity with other language is of course always a plus point but not required.” Oh en niet geheel onbelangrijk: ‘heimwee’ is voor jou een onbekend begrip.

Zit je al klaar met pen en papier? Je kunt je hier aanmelden.

Instagram