Daily News

Bedrijf geeft niet-rokers zes extra vakantiedagen

(Foto’s via Getty Images/BEHROUZ MEHRI/Piala)

Kunnen jullie je nog herinneren dat je in de trein gewoon een sigaret kon opsteken? Of in de kroeg? Of bij je doktersafspraak? Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat je na een avondje stappen thuiskwam en rook alsof iedereen zijn sigaret in jouw bloesje had uitgedrukt, zonder dat je ook maar ooit één trekje had genomen. We kunnen wel stellen dat roken echt een beetje op z’n retour is. Dit komt vooral door de miljoenen die de overheid heeft gepompt in antirookcampagnes, maar het had allemaal een stuk sneller gekund. Hoe? Door mensen in hun vakantiedagen te pakken!

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Het bedrijf Piala Inc. uit Tokio, Japan heeft uitgerekend dat bij een gemiddelde sigaret een werknemer ongeveer 15 minuten weg is. Dit komt bij dit specifieke geval ook omdat het bedrijf op de 29e verdieping zit van een kantoorgebouw, maar ook bij bedrijven op begane grond zal de verloren tijd per jaar aanzienlijk zijn. Daarom heeft Piala iets revolutionairs gedaan: geef de niet-rokende werknemer zes extra vakantiedagen per jaar!

De CEO van het bedrijf vertelt hierover het volgende aan The Telegraph: “I hope to encourage employees to quit smoking through incentives rather than penalties or coercion.” Wij zijn benieuwd of andere bedrijven in de wereld gaan volgen, want het lijkt wel de perfecte manier om mensen te motiveren om te stoppen.

Instagram