Entertainment

Nieuw drankspel met helse dilemma’s is razend populair aan het worden

Kennen we allemaal nog het drankspelletje Kingszen (ook bekend als Kingsen of Kingzen)? Het spel waarbij iedereen aan het eind steevast ladderzat is en niemand elkaar meer durft aan te kijken (snake eyes), of een vraag durft te stellen (question master). Maar het is altijd een leuke manier om de stapavond even een flinke kickstarter te geven, voor wanneer dat nodig is. Kingszen krijgt er wel een hele leuke concurrent bij, want Pick Your Poison is hard op weg om het nieuwe favoriete drankspelletje te worden. Het spel draait helemaal om dilemma’s, waarbij de speler iedere keer een “Would You Rather…?” kaart krijgt en een onmogelijke keuze moet maken.

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Maar wanneer moet je drinken dan?!

Ok, ok, rustig! Pick your Poison bestaat uit 350 ‘poison kaarten’ waarop bizarre scenario’s staan zoals ‘neem elke ochtend bij het ontbijt vijf shotjes tequila’ of ‘verstop het toilet iedere keer als je gaat poepen’. Het spel speel je met je vrienden en bij elke ronde is er iemand de ‘rechter’. De ‘rechter’ combineert vervolgens twee kaarten, die samen een dilemma vormen. Daarna mogen de overige deelnemers vragen stellen over wat er op de kaarten staat. Na de vragen, zal iedereen een kaart moeten kiezen.

Nu maar hopen dat de meeste voor dezelfde kaart gaan. Als dat zo is, dan win je een punt. Is het niet zo, dan wint de rechter. Zo kom je erachter voor welk dilemma jouw vriendinnen zullen gaan, de diepste geheimen en verlangens zullen zo op tafel komen te liggen. Klinkt ingewikkelder dan het is, maar daar komt ‘ie: verliezen = drinken. Je koopt het spel al voor een paar tientjes, hier bijvoorbeeld bij Amazon.

Omdat video tweeduizendmaal meer zegt dan onze bovenstaande alinea’s: hier alles nog even in een notendop:

Instagram