Home Slider

Nieuw festival ‘ADE Hangover’ sluit de zondag laidback af op de NDSM-Werf

© MichielTon.com

De Marathon van Amsterdam? Marathon Rotterdam? Of de New York City Marathon? Voor ons is er maar één marathon per jaar en dat is die van het Amsterdam Dance Event. Een jaar lang trainen voor dat ene lange weekend in oktober, waarbij je – als je goed plant – al je muzikale helden kunt zien in de meest toffe locaties. Maar omdat onze ADE-marathon na tien jaar feesten en inmiddels ook gewoon een fulltimebaan steeds meer en meer op een sprint begint te lijken, zijn wij ontzettend blij met de laatste toevoeging aan het ADE-programma. De mensen achter onder andere het meest spraakmakende festival van deze zomer – Wildeburg – hebben iets geniaals bedacht: ADE Hangover.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De initiatiefnemers Amsterdam Dance Event, Into the Woods, Stichting NDSM-werf en Noorderlicht geven met dit gratis toegankelijke festival op de NDSM-werf iets terug aan de stad. Live-bands en DJ’s zorgen voor de juiste muziek, lokale smaakmakers vullen de maag en er is een markt met mooie producten. Sfeer en saamhorigheid staan op een gedeelde eerste plek tijdens ADE Hangover. Iedereen is de 22ste vanaf 12:00 welkom, het festival is voor alle leeftijden en gratis toegankelijk.

Het festival vindt plaats rondom Noorderlicht in een industriële omgeving met overdekte tenten, sfeervolle vuurtjes en een overdaad aan creatieve uitspattingen, zoals het publiek van Into the Woods die al langer kent. Into the Woods zet voor het eerst voet in Amsterdam tijdens ADE, met naast de Hangover de ‘Into the Woods ADE Weekender’ en ‘ADE Night Shifts’.

DJ’s die eerder de clubs platspeelden, draaien op de ADE Hangover juist fijne keukentafel- sessies. Artiesten worden uitgedaagd het publiek een ander genre voor te schotelen dan zij normaliter doen. Live-bands maken een groot deel uit van programmering; één van de drie overdekte podia staat volledig in het teken van live muziek.

© www.facebook.com/fotograafniels.nl

© www.facebook.com/fotograafniels.nl

Lokale mobiele keukens schotelen de beste anti-katerrecepten voor en er worden smaakvolle bieren en wijnen geschonken. Op de markt staan jonge lokale ondernemers die producten aanbieden op het gebied van muziek, (vintage) mode, bijzondere kunst en ambachtelijke streekproducten.

Kortom, ADE Hangover is het beste recept tegen de kater.

ADE HANGOVER
Zondag 22 oktober
12:00 – 23:00
NDSM, Amsterdam (rondom Noorderlicht)
Gratis toegang
www.adehangover.nl

© MichielTon.com

    Instagram