AMSTERDAM Do Slider

Nieuwe tentoonstelling Cool Japan in het Tropenmuseum is Instagram Heaven

(Foto: andersphoto / Shutterstock.com)

Zijn jullie toevallig naar de tentoonstelling van Studio Drift in het Stedelijk Museum geweest? Je weet wel, de mensen achter die te gekke drone (300 stuks!) installatie boven het IJ van Amsterdam. De tentoonstelling niet in het echt gezien? Dan heb je het hoogstwaarschijnlijk wel op Instagram voorbij zien komen, want elke influencer uit het boekje was er. Dat kwam omdat de installaties van Studio Drift zo lekker kleurrijk en ‘instagrammable’ waren, want wij hebben nog nooit zoveel selfie nemende mensen in het Stedelijk gezien. De tentoonstelling van Studio Drift is helaas voorbij, maar wij hebben zo’n donkerbruin vermoeden dat iedereen binnenkort met camera in de hand in het Tropenmuseum staat. Daar opent namelijk de waanzinnig kleurrijke tentoonstelling ‘Cool Japan‘.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

“Cool Japan brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokio. De tentoonstelling trok vorig jaar een recordaantal bezoekers in Museum Volkenkunde te Leiden, en is vanaf 28 september 2018 in vernieuwde vorm te zien in Amsterdam.”

De tentoonstelling Cool Japan is vanaf 28 september tot 1 september 2019 te zien in het Tropenmuseum. De openingsavond vindt plaats op donderdag 27 september, met een hysterische (gratis) afterparty gehost door karaokebar Duke of Tokyo.

Donderdag 27 september
19.30 – 22.30
Opening | Cool Japan
Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2
Gratis toegang

22.30 – 01.00
Cool Japan Karaoke After Party
Duke of Tokyo, Reguliersdwarsstraat 37
Gratis toegang

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram