Slider Travel

Onderzoek laat zien dat Nederlanders soms best last hebben van vakantiestress

Strand chillen strandstoel

(Foto: Shutterstock)

Goed nieuws: het vakantieseizoen komt eraan! Wordt het dit jaar een verre reis naar de zon, een sportieve vakantie in de bergen of een trip naar een toffe stad? Nu is het natuurlijk heerlijk om even weg te gaan, maar hoe zit het eigenlijk met de vakantiestress van de Nederlanders?

Onderzoek van verrassingsreisorganisatie

srprs.me geeft namelijk interessante informatie over de vakantiestress van Nederlanders. Het onderzoek – uitgevoerd door PanelWizard – laat zien dat de meeste Nederlanders gelukkig vrij relaxt op vakantie gaan. Zo antwoord 64,6 procent van de ondervraagden met ‘nee’ op de vraag of hij/zij stress ervaart bij het voorbereiden van een stedentrip. Maar hoe zit dat met de overige 35,4%?

Een lichte mate van stress komt voor bij 24,9% van de ondervraagden en 6,7% heeft absoluut last van stress. Maar wat zijn eigenlijk de voornaamste redenen van deze stress?

  • Wat moet er ingepakt worden (46,8%)?
  • Op tijd zijn! (39,9%)
  • Welke accommodatie moeten we kiezen (39,3%)
  • Het kiezen van de bestemming (22,9%)
  • Het boeken van de (steden)trip (14,4%)

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Nederlanders onder de dertig jaar ervaren de meeste stress rondom hun vakantie. Deze groep heeft vooral stress als het gaat om het kiezen van een bestemming en de accommodatie. Respectievelijk 32,5% en 58,1% van deze leeftijdsklasse krijgt hier stress van. In de leeftijdscategorie 50-59 jaar is dit 12,8% en 43,6%. 60-plussers zijn het minst gestresst als het gaat om het kiezen van een accommodatie: 34,5% van hen krijgt hier stress van.

 

Kaart reizen

De vraag is nu natuurlijk: wat kun je doen tegen deze stress? De oplossing is vrij simpel. Met srprs.me ga je namelijk op verrassingsstedentrip en daarom kiest het reisbureau de bestemming, boekt de vliegtickets en accommodatie. Het enige wat je hoeft te doen is te bepalen wanneer je wilt gaan, met wie en hoe lang je op reis wilt. En het inpakken? Ons advies: houd je verrassings gevoel vast en schaf een nieuwe garderobe aan op je verrassingslocatie

Naast het feit dat je stressniveau omlaag gaat is dit ook nog een manier om eens verrassend en onbevangen op reis te gaan. Dus, wat worden jouw vakantieplannen dit jaar?

No Comments

Leave a Reply

Instagram