AMSterdam Sleep

Overnachting van de week: Amsterdamse brugwachtershuisjes nu te boeken als hotelkamer

(Foto’s: Sweets Hotel)

Heb je toevallig wat goed te maken met je partner? Heb je het afgelopen weekend weer te veel liggen snurken vanwege ook te veel glaasjes bubbels? Dan kun je dit altijd het beste goed maken met een weekendje weg in een leuk hotel – weten wij uit ervaring. Nu staat onze travel rubriek al aardig vol met unieke overnachtingen, maar die van deze week spant wel de kroon. Sinds deze week kun je namelijk overnachten bij zes brugwachterhuisjes! De plannen liggen er al sinds 2012, maar door veel protest uit de verschillende buurten, zijn de eerste zes suites pas deze week opgeleverd.

Het Lloyd Hotel gaat de hele boel exploiteren, via wie je nu terecht kunt in de brugwachtershuisje bij de Nieuwe Amstelbrug, de Scharrebiersluis, de Theophile de Bockbrug, de Wiegbrug, Beltbrug en de Kinkerbrug. De huisjes bieden ruimte aan twee personen en gaan over de toonbank vanaf 250 euro per nacht. Dat klinkt als een hoop geld, maar voor Amsterdamse begrippen is dit best redelijk. Daarnaast bevinden al deze ‘suites’ zich in topbuurten, waardoor je zo de deur uitrolt en bij leuke cafeetjes kunt binnenstappen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Het bijft echter niet bij de 6 huisjes, want het Lloyd Hotel heeft toezegging van de gemeente gekregen dat het alle 28 brugwachterhuisjes mag exploiteren, verspreid door de stad. Hoewel er weerstand is gekomen van buurtbewoners, zien wij het juist als een mooie manier om de historie van deze huisjes te bewaren. Alles wordt sinds een aantal jaar namelijk vanaf een centrale plek geregeld en een andere optie voor de huisjes was om ze te slopen. Wij wonen zelf op kruipafstand van de net geopende suite op de Beltbrug en gaan daarom zelf binnenkort ook maar eens kijken of er nog plekken vrij zijn. Romantischer gaat het niet worden als je het ons vraagt:

De brugwachterhuisjes zijn direct al wereldnieuws, zo schrijft The New York Times al vol lof over het nieuwe hotel:

De overige 22 brugwachtershuisjes worden vanaf 2018 gefaseerd opgeleverd.

Meer informatie en bookingen | Sweets Hotel Amsterdam

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram