Slider Travel

Winter dip? Overwinter dan in Thailand!

SONY DSC

De beste manier om tegenwoordig de winter te overleven is jezelf 3 weken vrijgeven in het begin van het jaar en in het vliegtuig stappen.

Waarheen? Onze Pasqualle geeft tips.

Bangkok

Slaap in Chinatown! By far de leukste buurt in Bangkok, en niet geheel onbelangrijk, hier koop je de goedkoopste toeristen prullaria. Wij sliepen in het Shanghai Mansion (dikke aanrader!) waar elke avond een jazz bandje speelde en waar ze (hell yeah) lekkere rode wijn schonken. We zaten middenin de hectiek maar de kamer was mega rustig. Het bed was zacht (dat is moeilijk te vinden in Thailand) en de douche gigantisch. Voor 60 piek per nacht verblijf je middenin Chinatown, om de hoek van de rivier waar je de boot kan pakken naar alle toeristische attracties.

IMG_20160214_201837

SONY DSC
Om ook een andere kant van Bangkok te ontdekken hebben wij een dag geboekt bij Withlocals.

Deze organisatie biedt verschillende activiteiten aan samen met een local (de naam zegt het al) van het land. Onze “local” was Ohn en met hem hebben we een tocht door jungle gemaakt, net buiten Bangkok. We hebben krokodillen (hele kleintjes maar toch..) gezien in een park en gegeten bij hem thuis! Echte thai-stylo! Mocht je zin hebben in een toffe dag zonder de toeristische tuk-tuk heisa, dan is dit zeker een MUST.

fietsen3

IMG_20160211_115516

IMG_20160202_132844

Koh Tao

Het eerste paradijselijke eiland van onze trip was Koh Tao; het duikerseiland.

We verbleven bij Naroua Villa’s vlakbij Sairee Beach, waar je het mooiste uitzicht van het eiland hebt. En de steilste heuvels moet trotseren om er te komen. Maar dat terzijde.

Voor Thailand begrippen zijn dit “prijzige” villa’s (goedkoopste villa is 150,- per nacht) maar het is het zeker meer dan waard! BEST. EVER. De bedden zijn groter dan king-king-kingsize en het privezwembad is waanzinnig met uitzicht op de zee. Eigenlijk spreken de foto’s gewoon voor zich..

narouavilla4 narouavilla5narouavilla2

kohtaopalm

Koh Phangan

Huur bij aankomst een scooter, skip direct het zuiden (daar zijn de fullmoon party’s) en ga naar de westkant van het eiland. Secret Beach bij Sri Thanu is mega idyllisch & Mae Hat Beach moet je zeker niet overslaan want hier loop je net zoals de plaatjes van internet door de zee naar een ander eiland. 🙂 En als je wilt snorkelen is dit de place to be!

Oh ja. En eet alles. Het is de moeite waard. En het kost geen drol!
hideonhighbar hideonhighbar2 SONY DSC

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

1 Comment

  • Reply
    Dit luxe jacht is voor vier ton een weekje de jouwe - Colourful Rebel | The young & restless
    8 March 2016 at 11:44

    […] door de grachten vaart, maar als je er zoveel poen voor neerlegt wil je denk ik ook liever een wat warmer oord aandoen. Als je bang bent dat je straks zelf aan die touwen moet gaan sjorren, geen zorgen want je […]

  • Leave a Reply

    Instagram