Home Slider

Pas jij bij Defensie?! Deze bloedstollende interactieve website vertelt het je!

We weten nog goed toen wij een jaartje of 16/17 waren en de keuzestress voor een studie begon toe te slaan, wij het plots in ons hoofd kregen om ‘bij het leger’ te gaan. Na wekenlang ‘trainen’ (lees: een rondje hardlopen na het eten en minstens 5 halve push-ups) gooide een oude enkelblessure roet in het eten: weg beoogde carrière. Hoewel wij uiteindelijk wel op onze pootjes terecht zijn gekomen, zijn wij altijd wel gefascineerd gebleven rondom de gevechtstroepen van het Ministerie van Defensie.

Wat ons in die tienerjaren wel over de streep had kunnen trekken om toch even door die enkelblessure heen te bijten, was een overzichtelijke campagne vanuit Defensie. Want als jij denkt dat je alleen keuzestress hebt wanneer je een universiteit moet kiezen, wacht maar tot je ziet wat het Ministerie van Defensie allemaal te bieden heeft. Keuzestress alert! Maar gelukkig zijn de tijden veranderd en gaat ook het Ministerie met haar tijd mee.

Als wij net naar de Gevechtsfuncties ‘Korps Mariniers’, ‘Luchtmobiele Brigade’ en ‘Panstergenie’ zitten te kijken dan begint er toch wel wat te kriebelen. Niet alleen geeft deze interactieve website een prachtige inkijk in wat er allemaal bij deze mooie functies komt kijken, ook schiet ons één ding gelijk te binnen: teamwork. Hoewel het werk bij deze drie eenheden ontzettend avontuurlijk en spannend is, moet je toch wel sterk in je schoenen staan wil je alles aankunnen. Maar je doet het niet alleen, want in elke interactieve video blijkt wel dat teamwork en duidelijk communiceren hoog in het vaandel staat.

Omdat kiezen uit deze drie Gevechtsfuncties nog steeds moeilijk is (de interactieve website helpt je erbij), heeft het Ministerie van Defensie ook een aantal video’s gemaakt. Eerst een opwarmer met een algemene indruk (de overige drie vind je onderaan dit bericht):

IJzersterk voor je cv

Het Ministerie van Defensie zelf heeft een mooi motto voor het leger bedacht als organisatie waar wij het helemaal mee eens zijn: wordt groter dan jezelf. Je bent namelijk continue aan jezelf aan het werken en verbeteren bij Defensie, terwijl je ook leert een echte teamspeler te zijn. Dit zijn – en daar wil je nu misschien nog niet aan denken – onmisbare kwaliteiten als jij ooit weer bij Defensie weggaat.

Dit lijkt ons een win-win situatie van heb ik jou daar. Het is dus niet alleen hartstikke nobel (‘het beschermen van anderen’) wanneer jij je aanmeldt om bij een van deze eenheden te gaan, je zorgt er ook nog eens voor dat je aan je eigen toekomst werkt samen met anderen. Interesse? Meld je nu aan voor een van de voorlichtingsdagen.

Meer informatie | www.werkenbijdefensie.nl/gevechtsfuncties

Luchtmobiel:

Pantsergenie:

Mariniers:

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram