Entertainment Series

Petitie gestart om nieuwe Netflix-serie Insatiable offline krijgen

insatiable

(Foto: Netflix / Insatiable)

Net pas online en nu al flinke ophef en een petitie ondertekend door 300.000 mensen om de boel offline te krijgen. Kijk, dat is gratis reclame voor een serie waar iedere regisseur van droomt (sort of). Het gaat hier om de nieuwe Netflix-serie Insatiable, waarvan door veel mensen gezegd wordt dat het aan ‘fatshaming’ doet en meisjes hierdoor een eetstoornis aanpraat. De ophef doet denken aan een andere Netflix-film, To the Bone, waarin volgens mensen juist anorexia werd ‘aangemoedigd’. Het NRC heeft een interessant achtergrondartikel geschreven, waarin zij uitzoeken of de claim van de petitiestarter (de Britse kunstenares Florence Given) waar is.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Zij claimt namelijk dat dit soort series (veelal jonge) vrouwen kunnen aanzetten tot eetstoornissen. Ergens snappen wij het wel, want het beeld in de trailer is vrij duidelijk: ongelukkig en gepest als ‘dikkertje’ en succesvol en aantrekkelijk wanneer op ‘ideaal gewicht’. Het stuk in het NRC levert opvallende inzichten op:

“AMC-kinderarts Annemarie van Bellegem, gespecialiseerd in eetstoornissen, wijst op een studie op Curaçao. „Onder bevolkingsgroepen waar voller zijn juist als schoonheidsideaal geldt, komt anorexia nervosa vrijwel niet voor.” Omdat bekend is dat sociale media invloed kunnen hebben op ons zelfbeeld, vindt Van Bellegem dat we moeten nadenken „over wat we onze jeugd willen meegeven via die route”. (Bron: NRC)

Insatiable is vanaf nu te zien op Netflix (tenzij de petitie roet in het eten gooit). Check het interessante artikel over de serie, hier op het NRC.

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram