amsterdam AMSterdam AMSTERDAM Do Eat Sleep Slider

Plekken die je tijdens deze takke hitte beter kunt vermijden

Hitte thermometer

Code Oranje is volop aan het knallen. Elk dak in de stad volledig vrij van mussen, iedereen doet z’n werk op zijn janboerenfluitjes en de horeca draait overuren. We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen dat er momenteel een hittegolf over het land gaat, maar we kunnen wel wat tips met jullie delen. Soms is het beter om te voorkomen, dan te genezen daarom besteden wij nu graag wat aandacht aan plekken die je tijdens deze takke hitte beter kunt vermijden. Doe er je voordeel mee en stay cool!

Kantoor

Dit is eigenlijk een no brainer, maar de laatste plek waar je nu wil zijn is op kantoor. Daar zit je dan met het kleine groepje andere collega’s die ook te schijterig was om nu gewoon al die vakantiedagen in te zetten. Puffend achter je beeldscherm vechtend tegen de slaap, terwijl de rest van je vrienden op Instagram lekker aan het #beachlifen #thunderen zijn op het #strand. Wij kunnen geen strand hashtag meer zien en daarom gaan wij na het schrijven van dit artikel ook all-in met onze vakantiedagen. We zien jullie later!

 

PS dé oplossing voor hitte op kantoor is toch wel dit guitige vriendje:

Grijze shirts

Deze cruciale fout maakten wij het afgelopen weekend, toen we naar een verjaardagsfeestje in het Westerpark gingen. Onze b-day outfit? Een nogal getailleerd GRIJS t-shirt. Tel hierbij op dat het feestvarken het hele festijn ver weg van welke vorm van schaduw dan ook had opgezet en je snapt een beetje hoe ons shirt er na een half uurtje uitzag. We hebben ons door de vele opmerkingen niet laten wegpesten, maar ongemakkelijk was het zeker. Donkere kleuren werken in tropische temperaturen toch altijd het best.

Grijs shirt

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

De Thai

Ook in Schotland is er momenteel een hittegolf gaande en mensen weten niet wat zij met zichzelf aan moeten. Het land telt – samen met Ierland – opvallend veel roodharigen gingers en vanuit die groep is er al een noodoproep gekomen. Lang verhaal kort: wij waren een paar weken terug een weekendje in Dublin en besloten daar op vrijdagavond toen het nog een aangename 26 graden was bij de lokale Thai (when in Rome…) te gaan eten. Achteraf lazen wij op Yelp dat deze Thai ongeveer de heetste gerechten van Ierland serveert en deze recensies werden ook nog eens achtergelaten door mensen uit Thailand. Extreme hitte gecombineerd met extreem heet eten is een no go. Simpel.

Pittig eten

Een te klein toilethokje

Dit punt in combinatie met #3 is echt een killer. Dit weten wij helaas uit ervaring, maar het zal niet nog eens gebeuren. Probeer je tijd op het toilet te beperken of laat (als je hier zelfverzekerd genoeg voor bent) de deur openstaan. Deze laatste tip levert geheid een leuk gesprek op, want over het weer praten lijkt tijdens deze hittegolf ook trending te zijn.

hond op toilet

De Waterkant

Begrijp ons niet verkeerd: wij zijn hartstikke gek op deze plek, maar wanneer het goed warm is in de stad verandert deze hotspot in een soort pinguïnrots. Je ziet door de mensen de bar niet meer en als je eenmaal een gewild plekje aan het water hebt bemachtigd, kun je daar eigenlijk tot zonsondergang niet meer vertrekken (het ‘opgestaan is plaats vergaan’ principe is sterk hier). Wij bewaren de prachtige plek van de Waterkant voor de zwoele vrijdagavonden en zoeken dat plekje in de zon bij een van deze onontdekte terrassen in de stad.

Het strand

Yes het is lekker weer, laten we met z’n allen in de trein naar Zandvoort springen die overstroomt van de zweetlucht’. Dit is een zin die wij sinds een aantal jaar niet meer uitspreken. De beloning van dat ellendige treinritje valt altijd vies tegen, want je weet dat het strand bij een kwik van 20+ altijd hutjemutje vol ligt. Als je echt eventjes ergens wil pootje baden, ga dan bijvoorbeeld naar een van de vele strandjes bij het Twiske of pak een stadstrandje. Dan valt de reis ernaartoe in ieder geval mee.

Druk strand

De sportschool

Gisteravond stonden wij om 19:00 in de dojo van de Gymzaal in Amsterdam-West voor een potje kickboksen (tegen de zak). Om 19:02 legden we ongeveer het loodje en moesten we nog precies 58 minuten. Waar de les normaal gesproken ramvol zit en je geluk moet hebben als je reservering er doorheen komt, zat de les nu voor ongeveer ⅕ vol. Sporten tijdens deze pokke hitte voelt gewoon niet goed en dit zagen wij vandaag ook nog eens bevestigd in alle waarschuwingen vanuit de overheid. Het perfecte excuus om dus even niet te staan zwoegen in de gym!

Zweten sportschool

Het pierenbadje van het Vondelpark

De hittegolf doet gekke dingen met mensen. Zo bevonden wij ons laatst rond een uurtje of 10:30 op een doordeweekse vrije dag (zie punt 1) in het pierenbadje bij het Vondelpark. Lekker met een paar latte’s van CoffeeConcepts, de schoentjes uit om heerlijk te pootje baden. Wij wisten toen nog (niet echt) dat het een pierenbadje was en bleven uit schrik zitten toen het bad vol liep met schreeuwende en plassende kinderen. Sindsdien kampen we met een nare buikgriep en kunnen we geen zwembandje meer zien. Mocht jij wel lekker gaan op pierenbadjes, dan is die in het Westerpark eigenlijk veel leuker (lees: meer volwassenen).

Pierenbadje Vondelpark

 

Noord/Zuidijn (van horen zeggen)

Wij willen dolgraag een ritje maken met de beruchte Noord/Zuidlijn, nu ‘ie ein-de-lijk af is. Toch zien we er nu tijdens de hittegolf een klein beetje tegenop, want de nieuwe lijn schijnt bloedje heet te zijn. Iets met een niet werkende airco. Dit krijg je in ieder geval te horen van een paar onvervalste Amsterdammers in een reportage van AT5:

 

OK, WAT DAN WEL?!

Wij hebben tijdens onze studie geleerd dat je ook altijd met oplossingen moet komen wanneer je problemen schetst. Check daarom dit overzicht waarin we 11 te gekke to do’s hebben gezet die alleen maar verkoeling bieden in Amsterdam. Ok en een beetje opwinding.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram