Amsterdam Hotspots Slider

Popcorn time: Deze Amsterdamse bioscopen houden speciaal Oscarweekend

Oscars popcorn

(Foto: Shutterstock)

Nog even en aankomend weekend worden de felbegeerde ‘gouden mannetjes’ oftewel de Oscars weer uitgereikt. Het is een van de allerbelangrijkste prijzen in de filmwereld en ook voor het publiek is het altijd een handige graadmeter. Want wij weten niet of jullie de lijstjes een beetje bijhouden, maar wij kopiëren de Oscar-lijst altijd een-op-een naar onze agenda als ‘must-sees’. De volledige lijst met genomineerde vind je bij ons Engelstalige blog, hier willen wij jullie graag even vertellen over het Oscarweekend in Amsterdam.

Leonardi DiCaprio Oscars gif

Er zijn namelijk een flink aantal bioscopen in de stad, die een speciale selectie houden met betrekking tot de gouden beeldjes. Mocht je trouwens ook wat willen eten tijdens je bioscoopbezoek (wij zouden niet weten waarom niet), dan hebben we hier een overzicht gemaakt met leuke restaurants in de buurt van de bioscopen.

De Balie

We trappen af met het leukste programma, want bij de Balie (in samenwerking met Cineville) is het één groot Oscarfeest. Niet alleen draaien ze de met veel Oscars genomineerde film Lady Bird, ook is er een hoop te doen: “natuurlijk mogen de Cineville Celebrity Twister (met móóie prijzen), de oscarquiz, de weddenschappen, de winnaars, de verliezers en de voorpremière niet ontbreken. Onze keuze voor deze avond is gevallen op Greta Gerwigs regiedebuut (en Oscarnominatie!) Lady Bird. Wij starten vanaf 22:00 uur en gaan door tot het ochtendgloren.” Dubbel yes!

De Balie
Zondag 4 maart (start 22.00 uur)
Kaartje €15, Cinevillepashouders gratis

De Balie Amsterdam

(Foto: De Balie)

Artikel gaat hieronder verder

 

 

LabIII

Bij dit prachtige filmhuis op de Overtoom houden ze meer van doorpakken. Niets geen geklets of andere gekkigheid in de randprogrammering, maar non-stop Oscar genomineerde films draaien. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart is het filmprijzengala wat de klok slaat bij Lab111.

Lab111
Vrijdag 2 t/m zondag 4 maart
(prijzen afhankelijk van films)

The Movies

Bij de mooiste bioscoop van de stad hebben ze een mooie balans gevonden tussen leuke randprogrammering en gewoon heel veel films tonen. Zo kun je hier Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en The Post bekijken, maar er zijn ook filmquizzen en je kunt voorspellen wie er gaat winnen. Eten in de buurt is er volop!

The Movies
Zondag 4 maart

Pathé

De bekendste bioscoopketen van Amsterdam houdt het simpel, hier kun je terecht voor veel films met een Oscar vinkje achter hun naam (nu nog alleen nominaties natuurlijk). Zo zie je bij Pathé onder ander Call Me By Your Name, The Shape of Water en Three Billboards Outside Ebbing. En niet onbelangrijk: de popcorn is altijd op voorraad bij Pathé!

Pathé
Zaterdag 3 en zondag 4 maart
(verschillende draaitijden en prijzen)

tuschinski bioscoop

(Foto: Shutterstock)

No Comments

Leave a Reply

Instagram