AMSTERDAM Do Slider

Puppy pilates was voor één dag in Nederland en wij deden hieraan mee

Puppy Pilates

Foto’s: Colourful Rebel

Soms zie je iets voorbijkomen, waarvan je mond even openvalt. Op een positieve manier wel. Wij zagen een tijdje geleden al iets wat ze in Amerika doen, waar wij in Holland véél te nuchter voor zijn. Maar wij weten dat in Amerika alles kan. Zo hebben zij de meest bizarre wetten in Amerika.

Nu is dat natuurlijk allemaal een beetje maf en zijn wij vooral heel blij dat wij in Nederland deze wetten niet hebben. Maar toen wij dit zagen, waren wij zo jaloers dat dit niet in Nederland was. In Asheville, North-Carolina bestaat er pilates met puppy’s. And we can’t freaking believe it. En toen, viel er een paar weken later ineens een brief in onze digitale brievenbus. Een uitnodiging voor de lancering van Halo Top Creamery. IJs, dat is lekker. Maar na het lezen van de volgende zin slaakte wij een kreet. Pilates met puppy’s. Dreams do really come true. Hier hoefden wij geen seconde over na te denken. RSVP’en en gaan!

Artikel gaat hieronder verder

En zo een leuke activiteit wordt natuurlijk gehouden op 4 oktober: dierendag. De beste dag om een uur lang met puppy’s te knuffelen. En eh, een beetje pilates natuurlijk. Wij stonden sportief klaar om 15:45 bij Automat in de Tweede Jan Steenstraat. Mooi in de sportleggings tussen alle influencers en grotere namen. Alles werd natuurlijk vastgelegd, want iedereen moet zien dat jij bij dit eenmalige evenement was. Een badkuip vol met ballen, ballonnen overal, flesjes prosecco en natuurlijk waar het eigenlijk allemaal om ging: Halo Top Ice Cream van 280 tot 360 calorieën per bak.

Maar waar zijn die honden dan? Nog geen puppy te bekennen. Maar op de achtergrond hoorden wij af en toe wel wat vaag geblaf. Zaten zij dan achter dat gigantische kamerscherm ons op te wachten? We namen maar alvast een extra hap ijs. Overigens de salted caramel variant, want chocola en cookie dough mocht niet mee naar binnen. Dus hadden wij de keuze tussen salted caramel en peanut butter. Keuze snel gemaakt.

Puppy pilates

Als dan eindelijk de kamerschermen opengaan, is het enige wat wij zien een paar roze en gele matjes. Where are the dogs!? Iedereen neemt maar plaats en kletst wat met elkaar tot er een microfoon aangaat en er een Amerikaanse vrouw wordt gepresenteerd. Wij waren eerlijk gezegd een beetje afgeleid, op zoek naar puppy’s waardoor wij de eerste vijf minuten niet hadden geluisterd.

De Amerikaanse vrouw introduceert dan Ellen Hoog, oud hockey international. Zij vertelt over haar lifestyle als oud-international en hoe zij nu niet meer tien keer in de week traint ze toch wat meer op haar eten moet letten. Bunkeren is geen optie. Al wil ze dat hartstikke graag, aangezien er een kleine spruit in haar buik zit. Maar waar zijn de kleine spruitjes waar wij voor komen?

Puppy pilates

Sidenote: No dogs were harmed during this event.

En dan eindelijk is het zo ver. Wij horen Ellen het woord puppy’s zeggen en nog geen vijf seconden later zit iedere influencer, blogger, vlogger klaar met hun telefoons en vlogcamera’s (zijn wij overigens ook schuldig aan). En daar komen ze dan. Allemaal kleine Pomeriaan pups en chihuahua’s die de zaal inrennen. En aangezien de zaal voor 99% uit vrouw bestaat begint iedereen wild te gillen (guilty again). Maar goed, nu deze geweldige beestjes binnen zijn, betekent dat ook dat de pilates les gaat beginnen. Het voelde een beetje aan als de geiten yoga die wij vorige keer hebben gedaan. Wat gekke oefeningen doen en zorgen dat het hondje bij je blijft. Of in een bepaalde houding zitten en het hondje (of drie) die tegen je opspringen.

Maar waar wij het bij de geiten yoga nog echt probeerden en uiteindelijk helemaal zen werden, was het hier onmogelijk. De puppy’s waren te schattig en te leuk om niet aan te raken. Pilates met puppy’s veranderde in een uurtje puppy’s knuffelen en vooral veel selfies maken met deze lieve beestjes. Wij konden ons geen betere dierendag wensen. En hopelijk is iedereen na deze middag net zo enthousiast als wij en vliegt deze Amerikaanse hype over naar Nederland. Elke week zo een lesje ‘pilates’ zeggen wij geen nee tegen.

Puppy pilates

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram