AMSTERDAM Do Hotspots

Raak in tropische sferen bij bar de Tulp in de Pijp

(foto’s: De Tulp)

Sinds tropische bar de Tulp zijn deuren heeft geopend op het Marie Heinekenplein 33 is het in Amsterdam standaard 8 graden warmer. Jos de Jong en Sven Sallaerts (Pesca) hebben de handen ineen geslagen met Maarten de Vries, Sunny Bakhtiar en Jamie van der Will (Jajem, de Kopstootbar) om de nieuwe bar te realiseren. De Tulp heeft zijn naam te danken aan het bekende glaasje waar jenever uit wordt gedronken.

Artikel gaat hieronder verder

 

De veranda heeft een kleurrijke Caribische look en de jungle van planten in het interieur geeft het idee alsof je je in het buitenland begeeft. Om in dat gevoel te blijven worden daarom na het diner op geheel Zuid-Amerikaanse wijze alle tafels opzij geschoven om ruimte te maken voor de dansvloer. Het terras heeft een informeel karakter, waardoor er daar is gekozen voor zelfbediening.

Menu
Het menu van de Tulp bestaat uit verschillende planken waarop 3 kleine, verrassende gerechten worden geserveerd. Voor het diner zijn de planken in 2 verschillende maten te verkrijgen, waardoor ze voor elke gelegenheid geschikt zijn en handig zijn om te delen. Ook tijdens de lunch wordt er gebruik gemaakt van de planken, al is er ook de mogelijkheid om een sandwich, een salade of een tosti te bestellen.

Buurt
De Tulp wil de buurtbewoners graag betrekken bij verschillende activiteiten. Daarom wordt er speciaal op zondagmiddag een programma voor kinderen aangeboden. Ze kunnen zich op deze middag aanmelden voor DJ-les en er worden activiteiten als kinderbingo en het wereldrecord schommelen verbreken, georganiseerd.

Openingstijden
De Tulp is van maandag tot en met donderdag en zondag van 11.00 uur tot 01.00 uur geopend voor lunch en diner, snacks en cocktails en blijft op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur open.

De Tulp | Website
Marie Heinekenplein 33
+31 (0)20 670 4661

    Instagram