Daily News Slider

Red Bull laat je vanavond tijdens ADE de toekomst van de clubcultuur zien

img_6702s
Het Amsterdam Dance Event is as we speak in volle gang. Voor de geluksvogels die gisteren en vandaag vrij hebben genomen van hun kantoorbaan om keihard te gaan feesten, dat hebben jullie ontzettend slim gepland. Nu bestaat het gros van de ADE-programmering uit heerlijke rechttoe-rechtaan feesten, maar er is her en der ook nog wel wat spannende randprogrammering te ontdekken. Red Bull denkt liever niet in hokjes en geeft de bezoekers met Night Playrooms een hoop om over na te denken (en er wordt ook heus wel keihard gefeest na afloop).

img_6960s

Onder de Amsterdam Dance Event-vlag wordt vrijdag 2 oktober 2016 de vijf zintuigen – horen, zien, voelen, ruiken en proeven – met elkaar verbonden door middel van moderne technologie. Red Bull doet dit samen met een voor de gelegenheid door BYBORRE gecureerd creatief collectief bestaande uit een team experts per zintuig. Het resultaat werd een tweetal indrukwekkende all senses diners eindigend in een clubavond, de ADE Red Bull at Night Playrooms van 2016.

BYBORRE
Red Bull heeft de Nederlandse textielstudio BYBORRE van co-founder en innovator Borre Akkersdijk gevraagd om tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) te experimenteren met onze vijf zintuigen, technologie verwerkt in stof en accessoires en het effect dat de combinatie van deze elementen heeft op de toekomst van de clubcultuur. De studio deed dit niet alleen: zij gingen speciaal voor deze gelegenheid de samenwerking aan met Amsterdams dans scene legende Mr. Wix en een team van internationale artiesten, koks, kunstenaars en wetenschappers.

Red Bull at Night Playrooms
Tijdens de twee Red Bull at Night Playrooms worden gasten aangemoedigd om de wereld om hen heen heel even los te laten – en hun telefoons en smart watches uit te zetten – en zich volledig over te geven aan hun zintuigen. Door middel van een polsband met ingebouwde sensor worden alle zintuigen van de genodigden de hele avond gevolgd en vastgelegd. Door deze documentatie is achteraf exact te zien welke zintuigen waar en op welk moment geprikkeld werden, en weet ook de gastheer waar zijn gasten zich bevinden en wat hen op werk moment bezighoudt – wetenschap die de clubscene van de toekomst zal beïnvloeden. Het wordt op deze manier bijvoorbeeld inzichtelijk op welke nummers er door de gast het meest wordt gedanst, of wanneer iemand zich naar de bar begeeft. De meest opvallende momenten worden nadien met de gast gedeeld en bewaard zodat er in de toekomst op persoonlijke voorkeuren ingespeeld kan worden. Meer informatie over de manier waarop dit gerealiseerd wordt, valt onderaan dit bericht per zintuig te lezen.

Het zesde zintuig
Tijdens de twee avonden experimenteert BYBORRE samen met experts uit verschillende vakgebieden. Zo serveert de befaamde Milanese experimentele chefkok Misha Sukyas grensverleggende gerechten, spelen lichtontwerper Meeus van Dis en designcollectief La Bolleur met het zicht en werd een bekende Franse parfumontwerper ingevlogen om de neus te stimuleren. 4DSOUND & King Shiloh Soundsystem ontfermen zich over het geluid, Mike Richters en Mr. Wix over de muziekprogrammering en textielstudio BYBORRE houdt zich bezig met het overkoepelende concept. Het daadwerkelijk ‘verbinden’ van de vijf zintuigen wordt gerealiseerd door technologie van Distributed en Interactive Systems Group van het Centrum van Wiskunde & Informatica (CWI) – tijdens de Red Bull at Night Playrooms ook wel het zesde zintuig genoemd.

Over Red Bull At Night Playrooms
In samenwerking met de feestaannemers van het Amsterdamse Meubel Stukken bracht Red Bull tijdens ADE in 2014 een ode aan de rijke dance geschiedenis van Nederland in vier peeskamers van een bordeel aan de Amsterdamse Wallen. Een jaar later werd het heden gevierd en kroop onder anderen DJ-duo Kenny Dope en ‘Little’ Louie Vega a.k.a. Masters At Work achter de decks van de voormalige Schuilkerk aan de Raamgracht, bijgestaan door DJ’s als Pierre, Joost van Bellen, Loco Dice en Pan-Pot. Ook in 2016 wordt het muzikale programma ingevuld met een bijzondere mix uit de internationale dance scene: op dag één neemt scene pionier Mike Risk de muziekcuratie voor zijn rekening en dag twee is de eer aan Mr. Wix.

No Comments

Leave a Reply

Instagram