Do Eat Sleep wereld WEReld WERELD

Reisverslag | De lekkerste wijn-spots in Berlijn op rij

130911oelliCordobar39522-1497x1000
Wij willen jullie graag even aan iemand voorstellen! Misschien ken je haar nog van die te gekke pop-up wijnwinkel Waterloowijn of heb je onbewust weleens wijn bij haar gedronken in een van Amsterdams bekendste wijn-spots (ze heeft zo’n beetje bij allemaal gewerkt). We hebben het hier natuurlijk over Dominque Corver of Do zoals ze in de wijnwereld ook wel wordt genoemd. Hier zien we haar hard aan het werk om wijnbarbaren zoals wij met passie te vertellen over al dat moois wat er in die fles kan zitten:

12227823_10153727478109469_301960889315488296_n

Do is een van de weinige vinologen van Amsterdam (of in ieder geval de leukste) en is momenteel op avontuur in Berlijn om daar alles te leren over Duitse wijnen. Wij wisten het niet maar die Duitsers kunnen behoorlijk lekkere wijnen maken. Omdat de stad ongeveer 1000 keer zo groot als Amsterdam is heeft Do de leukste plekjes op een rijtje gezet, het enige wat jij nog hoeft te doen is ze te bezoeken! Check vooral ook de website van Do om op de hoogte te blijven van culinair Amsterdam, waar de (Duitse) wijn rijkelijk geschonken wordt.

PS Na al dat wijn drinken moet je natuurlijk ook wel ergens – uiteindelijk – gaan slapen. Wij hebben de leukste Airbnb’s in Berlijn voor jullie opgezocht.

“Van plan om naar Berlijn te gaan en wil je dan goeie wijn drinken? Ik heb de stad verkend en weet precies de leuke plekken, ingedeeld op wijk:”

Mitte

Cordobar – Große Hamburger Str. 32
Verplichte kost, want deze bar krijgt en schenkt het beste. Wil je die peperdure wijn van de kaart eens proberen? Als je lief kijkt mag je een glas, want die fles wordt toch wel opgeschonken.

IMG3001m


Mauerwinzer – Wolliner Straße 20

Vertaald de ‘Muurwijnmaker’ gebouwd waar vroeger de muur liep. Met wijn uit alle 13 Duitse anbaugebieten.

tumblr_nuek1nrL7N1sl8d81o3_1280

Weinplatz – Krausnickstraße 10
De eigenaresse van deze winkel/wijnbar komt oorspronkelijk uit San Francisco en weet alles van wijnen uit California! Goede prijs/kwaliteit.

10403093_1512995102265876_698153013259033417_n

Charlottenburg

Hot Spot – Eisenzahnstraße 66
Dit Chinese restaurant is een beetje een vreemde eend in dit lijstje maar ze hebben een zeer indrukwekkende Rieslingkaart, oh en nog fantastisch eten ook! Stap dus voor de grap een keer buiten die gebaande paden en drink de beste Duitse wijn gewoon bij de Chinees.

BERLIN-jumbo

Klemke’s Wein- und Spezialiteiten Eck – Mommsenstraße 9
Voor wie Rogacki (ook een aanrader..) te massaal vindt, deze wijnhandel met achterin een bar met sophisticated Berliner fastfood voor lage prijzen is een instant classic.

35f5faab87560ecc

Friedrichshain


Wochenmärkte am Boxhagener Platz
Op zaterdag staat hier een mobiele bar met wijnen van Weingut Braun uit de Pfalz en het traditionele Pfalzer gerecht Sauermagen. Wijn vanaf €2,- dus de ideale plek om je dag te beginnen voordat je met die voetjes van de vloer gaat.

Wochenmarkt-Boxhagener-Platz

Kreuzberg

Weinbar Otto Rink – Prinsregentenstrasse 33
Op Prowein was de pinot noir van Bürklin-Wolf zelfs bij de wijnmaker niet te proeven, maar hier wel! Met nog veel meer bijzondere wijnen. Ongeveer de helft van de kaart is Duits.

berlin-ottorink

Bateau Ivre – Oranienstrasse 18
Eigenlijk vooral een heel fijne bar, de hele dag geopend, met een kleine selectie goede wijnen.

89_big

Neukölln

Les Caves Weine – Maybachufer 10
Zeer charmante winkel, met leuk geprijsde wijnen, Duitse en Franse kaasjes. Waarmee je gelijk mee in de zon aan de Ufer kan gaan zitten. (op dinsdag en vrijdag staat er voor de deur een heerlijke Turkse markt)

hedw-3

Steglitz

SchmidtZ&Ko – Rheinstraße 45
Hier geen wijnkaart, maar drie wanden vol wijn om uit te kiezen. Zoals veel in Berlijn wijnwinkel en wijnbar ineen. Super Duits assortiment. Kurkgeld €15,-

locationevent-schmidtzko-berlin-aussenansicht

Zehlendorf

Wein & Vinos – Clayallee 326 (heeft meer filialen in de stad)
Spaanse wijnen, met een uitgebreid en zeer goed uitgekozen Sherry assortiment.

o

Schlachtensee

Die Fischerhutte – Fischerhüttenstraße 136
Iets buiten de stad gelegen aan een prachtig meer maar gelukkig makkelijk te bereiken met de S1. Vooral veel keuze aan Spät- en Frühburgunder. Zeker de moeite waard om even de stad uit te gaan, want zeg nou zelf hier wil jij toch ook lekker aan een glas wijn slurpen?

web-24298879

No Comments

Leave a Reply

Instagram