amsterdam Eat Slider

Restaurant Lotti’s in The Hoxton is de huiskamer van de stad waar je nooit meer weg wil

The Hoxton Amsterdam

(Foto: Lotti’s/The Hoxton Amsterdam)

Een vaak gebruikte zin om een fijne horecatent te omschrijven is ‘het voelt als een huiskamer’ alleen deze wordt zoveel gebruikt, dat je niet meer weet waar die echte ‘huiskamers’ van de stad nu zijn. Voor ons is dat er eigenlijk maar eentje in Amsterdam en dat is die van The Hoxton. Het hotel midden op de grachten is nog maar een paar jaar open, maar het heeft bij veel Amsterdammers al een plek in het hart weten te veroveren. Dit laatste vinden wij knap voor een hotel, want het komt niet snel bij inwoners van een stad op om bij een hotel op een doordeweekse avond naar binnen te stappen. Bij The Hoxton gebeurt dit dus wel, want het zit hier letterlijk iedere avond bomvol.

Nieuwe chef – altijd spannend

Sinds een paar maanden heeft het restaurant van het hotel – Lotti’s – een nieuwe chef en dat zijn wij even goed gaan proeven. Op de fantastische bedden van The Hoxton hebben wij al eens een nacht liggen tukken (en wakker gelegen wink wink), dus het wordt hoog tijd dat ook Lotti’s hier op het blog verschijnt.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Ook op de random dinsdagavond dat wij er zijn zit de lobby en het restaurant weer hartstikke vol, dus mocht je die kant opgaan voor een etentje reserveer wel van tevoren. Vind je het trouwens niet erg om aan de bar te eten, dan is er altijd nog wel ergens een gaatje voor jou en je dinnerdate. Nieuwbakken chef Rieks Renz heeft de kaart heerlijk overzichtelijk gehouden, wat al direct bonuspunten oplevert. Niets zo vervelend als (ok #firstworldproblem, maar toch) keuzestress tijdens een etentje door een veel te grote kaart.

Steak tartare for the win

Rieks weet waar hij en zijn team goed in zijn en dat is op de kaart gekomen. Perfect toch! Staat er een steak tartare op de kaart? Dan bestellen wij deze! Yes het is een soort van verslaving, maar wel een (als het meezit) hele lekkere. Die van Rieks is zalig en is ook nog eens prachtig opgemaakt. Daarnaast bestellen we ook nog de haring als voorgerecht en dat blijkt ook tevens een prachtig kunstwerkje:

Lotti's The Hoxton

Lotti's The Hoxton

Voor het hoofd gaan we voor de vis van de dag (schelvis) en om het nog wat spannender te maken: gegrilde octopus. Iedereen die weleens een niet-zo-goed-bereide octopus heeft besteld, weet dat dit een spannende keuze is, maar die bij Lotti’s is perfect. Niets geen rubberen zool op je bord waar veel mensen bang voor zijn bij het zien van octopus op de kaart, maar prachtig mals vlees dat in combinatie met de paarse aardappels fantastisch is. Op de kaart zien we trouwens verder ook de momenteel nogal populaire ‘sides’ staan (van friet tot aardappelgratin en warme linzensalade bij Lotti’s), maar onze goudeerlijke ober vertelt dat het bij deze porties niet per se nodig is.

Lotti's The Hoxton

Lotti's The Hoxton

Daarnaast ‘kun je altijd bijbestellen’ en willen wij ruimte laten voor de te gekke cocktailkaart en toetjes. De ober had geen woord gelogen, want als je net zoals wij ook niet zo’n supergrote eter bent heb je er meer dan genoeg aan. Dit is direct ook de eerlijkheid die je in een fijne ‘huiskamer’ in de stad verwacht. Als hij ons daarna ook nog eens verrast met een paar zalige cocktails willen wij helemaal niet meer naar huis. The Hoxton + Lotti’s: wij zijn gek op jullie!

TIP: Duik na het eten verder de lobby (er is ook een bovenruimte) in, om daar bij te komen van het zalige eten in een van de veel te luie stoelen. Je bent gewaarschuwd als je er weer veel te lang blijft en andere afspraken mist!

Lotti’s (in The Hoxton) | website
Herengracht 255
+31 (0)20 888 5500

 

 

Lotti's The Hoxton

Lotti's The Hoxton

Lotti's The Hoxton

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram