amsterdam Eat Slider

Rotterdam is een hotspot rijker: De Foodhallen

Skyline Rotterdam

Foto: Shutterstock

Eten, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Net zoals alle nieuwe hotspots die steeds meer ontstaan. En dit is er weer eentje: de Foodhallen in Rotterdam. En dan hebben wij het niet over de Markthallen. Er is een echte foodhal geopend en daar kun je ons niet gelukkiger mee maken. Zo hebben wij namelijk al eens eerder een top-10 van de mooiste hallen in Europa gemaakt en daar kunnen wij er geheid binnenkort eentje aan toevoegen. We kennen de Foodhallen al van Amsterdam, maar dit is geen copy-paste gevalletje, maar een ras-Rotterdammer van een foodhal. Foodhallen Rotterdam betrekt samen met het naastgelegen designhotel Room Mate Bruno het monumentale Pakhuismeesteren. Waar zich vroeger zeebonken en havenbaronnen verzamelden, melden zich nu 15 lokale standhouders.

Foodhallen Rotterdam

‘We zijn hier niet de eerste of enige – zoals in Amsterdam. Maar Foodhallen Rotterdam onderscheidt zich in kwaliteit, aanbod en design. We richten ons 100% op horeca, tot laat in de avond. Met lokale namen in de stands én op de tap is Rotterdam echt een nieuwe thuishaven geworden.’
– Chong Chu, mede-oprichter Foodhallen

Artikel gaat hieronder verder

Het beste van 010

Lokale favorieten claimen hun plek in Foodhallen Rotterdam. En die zijn net zo divers als de stad zelf. Bekende gezichten Jelmer Bouma en Pegah Hosseinzadeh – uit de keuken van Herman den Blijker’s Las Palmas – duiken met Bar Pulpo in het beste van de zee. Erik en Julien van Loo van Parkheuvel** koken sterrenstreetfood bij Foodshed. En waar wereldse happen bij VietYam en Baomazing vandaan komen, maken ze bij Roffa Foodhallen happies 010. Oud bekende Indonesia keert – samen met lokale ondernemer Jim Prins (Bobby’s Gin) – terug met Indisch lekkers. Bavette serveert burgers en (bitter)ballen van eigen Maaslandse runderen en La Pizza’s derde Rotterdamse locatie bakt authentieke Italiaanse steenovenpizza’s. Bij Txosta zorgt ex-El Bulli chef Alvaro Martinez voor een Spaanse fiësta met pintxos en vega(n)s worden in plantaardige behoeftes voorzien bij BACKYARD. Zoetekauwen niet getreurd – Ten to Three Bakery brengt suikerniveaus op peil met cupcakes en ander zoets. Momenteel staan 12 standhouders paraat – de overige 3 (waarvan 1 pop-up) volgen in september.

Naast lokaal eten schenkt de immense centrale bar ook lekker Rotterdams. Uit de tap schuimt onder andere ‘no nonsense’ bieren van Brouwerij Noordt of de ouderwetse brouwsels van Kaapse Brouwers. Wat ‘Dutch courage’ wordt geschonken in de vorm van de Schiedamse Bobby’s Gin. Nog net te vroeg voor gerstenat of een borrel? De koffiecorner zorgt in de morgen voor een goed bakkie pleur, voordat de stands geopend zijn.

Foodhallen Rotterdam

Scheepskantine

Pakhuismeesteren werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Nu het gebouw van een dreigende sloop gered is, vervult het haar oorspronkelijke functie weer: verzamelplek van lekker eten. De industriële ruimte behield zijn rauwe randje met hoge onafgewerkte plafonds en betonnen pilaren. Inspiratie voor het design van …,staat was de oude scheepskantine. Waar vroeger zeelieden hun maaltjes aten aan lange houten tafels en stoelen, bieden deze nu iets comfortabeler een plek voor foodies. Donkerrode en oudroze muren, marmeren toonbanken, houten balies, en grote bollampen geven de boel een beetje goede smaak uit de 21ste eeuw.

Foodhallen Rotterdam
Wilhelminakade 52-58 | website

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram