amsterdam Eat Hotspots Slider

‘s Werelds enige ‘sous-vide confit’-restaurant vind je in de hallen

Hoe gek wij ook zijn op heerlijke bruine (of net iets minder bruine) kroegen in Amsterdam, waar ongeveer net drie tafeltjes inpassen, maar soms wil je gewoon even wat ruimte en keuze. Dan stiefelen wij in het weekend vaak even naar De Hallen, omdat het daar altijd bruist, er altijd wel een leuke expositie of marktje is en omdat je er meer keuze hebt in eten of drinken dan waar dan ook. Het leuke aan De Hallen vinden wij verder ook dat de boel regelmatig wordt omgegooid. Nadat I-Scream Waffle Instagrammende foodies een half jaar lang liet liken, posten en hashtaggen, neemt Hungry Dane de pop-up stand van De Foodhallen over. ’s Werelds enige ‘sous-vide confit’-restaurant komt vanuit Denemarken naar Amsterdam. Waarschuwing: hier maken ze niet zomaar een sandwich, dit is de befaamde Hungry Dane. Hungry Dane is nu als nieuwe standhouder geopend op zijn tijdelijke stek.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Con-wie?
De keuken van Hungry Dane is de enige keuken in de wereld waar al het vlees dezelfde behandeling krijgt: sous-vide – gesealde garing in een waterbadje waarbij alle natuurlijke smaken extreem geconcentreerd worden – gevolgd door een eendenconfit. Het is het geheim van Hungry Dane. Hongerige (onder)dane kiezen uit Signature Chicken, Barbecue Pork of Classic Beef op getoaste brioche. Het leverde het Deense concept de titel ‘Best Fast Food of Denmark’ op.

‘Na een half jaar zoetigheid waren we weer toe aan flink wat vlees. Heerlijk! En dan niet zomaar een burger of een steak. Met De Foodhallen pop-up stand kunnen en willen we steeds vernieuwen, steeds onverwachte dingen laten proeven. Dat is Hungry Dane bij uitstek; iets wat we nog niet in Nederland zagen.’ – Chong Chu, oprichter en eigenaar Foodhallen

Sinds 1 september 2015 stelt de Foodhallen elk half jaar vernieuwende, culinaire concepten voor in de Foodhallen pop-up stand. The Hungry Dane is de vierde tijdelijke standhouder die intrekt in de Amsterdamse indoor food market.

Instagram