Editors Choice

Saaie trein wordt geniaal omgetoverd tot een innovatief muziekinstrument

Train_Graphics1
Het bier + tequila merk Desperados is onder een brede muziek-scene een geliefde partner in het organiseren van de beste feesten – het merk is steevast aanwezig op de meest gerenommeerde partijen en festivals. Daarnaast werkt Desperados regelmatig samen met muzikale partners met als doel het traditionele concept van de clubavond te herformuleren door te experimenteren met elektronische muziek. Het laatste wapenfeit binnen deze missie is de creatie van ‘Train Trax’. In samenwerking met de elektro-muziekgroep Mount Kimbie transformeerde het merk een doodnormale trein in de Poolse stad Warsaw tot een innovatief muziekinstrument. Desperados deed dit voor een eenmalige live performance, een unieke belevenis voor fans van over de hele wereld.

DESPERADOS-GIF8

Artikel gaat hieronder verder

In Warsaw werd de getransformeerde trein een smeltkroes voor muzikale innovatie. De trein werd zo in elkaar gezet dat het functioneerde als een instrument voor Mount Kimbie en als het ‘gezicht’ van het nummer dat live werd opgenomen. Desperados realiseerde dit door over een bestaand spoor op specifieke punten RFID-sensoren (radiofrequentie-identificatie sensoren) te plaatsen. Op het moment dat de trein één van de sensoren passeerde, zette een sensor aan boord van de trein de gegeven signalen om in de juiste noten. Muzikale klanken die de band vervolgens live verwerkte in hun muziek. Bezoekers kregen eveneens een actieve rol door hun interactie met onderdelen van de trein. Hen werd bijvoorbeeld gevraagd om met de lichten en camera’s aan boord van de trein te spelen. De snelheid van de trein bepaalde de ‘beats per minute’ van de bas: hoe sneller de trein, hoe sneller de beat van de muziek.

Het resultaat van het experiment is de live ‘train remix’ opname van het nummer ‘Synthi’, met Mount Kimbie. De video met het complete ‘Train Trax’ experiment is hier te bekijken:

Instagram