Home

‘Schunnig’ kunstwerk dat niet in Parijs mag staan komt naar Amsterdam

Van het park Jardin des Tuileries in hartje Parijs, naar de NDSM-werf. Wij zouden het wel weten wanneer we tussen deze twee toplocaties zouden moeten kiezen: de NDSN-werf natuurlijk! Beeldend kunstenaar Joep van Lieshout zou in de Jardin zijn installatie ‘Demstikator’ neerzetten, maar ‘Parijs’ heeft zich toch bedacht. Waarom? Omdat ze het te aanstootgevend vinden. De huizen (waarin van Lieshout ook zelf zou gaan wonen, om samen te werken met andere kunstenaars) beelden namelijk ook een seksend stelletje uit en dat kan echt niet volgens de Fransen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Als we het Parool mogen geloven, kwam de directeur van het Louvre (Jean-Lux Martinez) er pas op het laatste moment achter dat er een stel wippende ‘mensen’ worden uitgebeeld: “Maar toen keek directeur Jean-Luc Martinez van het Louvre, dat uitzicht heeft op de Jardin des Tuileries, nog eens goed naar het rode huisje. Vervolgens stuurde hij volgens Le Monde een brief naar de Fiac waarin hij ‘zijn zorgen uitte over het werk’.

Wij denken dan Jean-Luc even naar de opticien moet:

(Foto: Van Lieshout)

Zelf kijkt Van Lieshout er nuchter tegenaan en wij geven hem groot gelijk: “Domestikator is vooral grappig en niet decadent,” aldus Van Lieshout over zijn installatie. “En als kinderen er iets seksueels in zien, betekent het dat ze de leeftijd hebben om dat erin te kunnen zien.” (Bron: Het Parool)

Het werk is vanaf eind maart te zien op de NDSM-werf in Noord. 

    Instagram