Home

Scientology opent gigantisch nieuwe locatie in Amsterdam-Oost met tenenkrommende show

(Screenshot AT5)

Sinds wij met kantoor van de Singel verhuisd zijn naar de Wibautstraat in Amsterdam-Oost, hebben we al enorm veel hotspots ontdekt in dit fijne stadsdeel. Van de perfecte borrelhapkaart bij Weesper tot het fijnste dakterras voor hopelijk nog hele fijne winteravonden. Oost heeft het allemaal. Maar wat wij niet wisten, is dat heel stilletjes in een gigantisch pand op de Wibautstraat 112 de Nederlandse Scientology haar intrek heeft genomen. Het gebouw moet de locatie in hartje centrum (Nieuwezijds Voorburgwal) gaan vervangen, omdat daar de huurprijzen gigantisch zijn gestegen.

Ik kom op plekken

Een bericht gedeeld door Alexander Klöpping (@alexandernl) op

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Het Parool weet te melden dat “de sekte in 2013 het vijf verdiepingen tellende complex in de Wibautstraat kocht voor ruim vijf miljoen euro. Dat bedrag werd cash betaald en is bij elkaar gehaald met donaties. In de afgelopen jaren is het gebouw verbouwd tot ‘ideale org’, zoals leden van Scientology hun kerkgebouwen noemen.” En wat doe je met een clubhuis? Je geeft een dikke knalfuif. Hoewel journalisten en buurtbewoners absoluut niet welkom waren afgelopen weekend, is er toch beeld verschenen van de opening en daar lopen de rillingen van over je rug:

Meer weten over deze obscure ‘kerk’ Twee jaar geleden maakte Rambam een spraakmakende uitzending over de club in Nederland:

    Instagram