Hotspots World

Sneeuw is zooo overrated – lang leve de Franse Alpen in de lente!

la-plagne21-1-of-1
Toen we werden gevraagd om in hartje lente naar skigebied La Plagne te komen, doemde een groot vraagteken op. Wat doe je in godsnaam als de pistes sneeuwvrij zijn en er in de bar geen Jäger vloeit? Gelukkig vonden we ter plaatsen een paar idioten met een paar nog idiotere ideeën. Kortom: lang leve de Franse Alpen in de lente! Jodelahitiiiiii!!!

Kurkentrekkers in de zevende hemel
la-plagne8-1-of-1
Tot niet zo heel lang geleden dachten wij dat paragliden alleen pijn doet als je vlieger scheurt of als je bij het landen een koe raakt. Totdat reisgenoot Joris liet zien dat ook de take-off niet zonder gevaar is. Nog voordat hij vanaf één, twee kilometer hoogte kon genieten van de Franse Alpen, en de waanzinnige mooie miniatuurdorpjes daartussen, stootte hij aan een nietsvermoedende steen zijn voet. Gelukkig voor Joris compenseerde hij de pijn in zijn pootje door later die dag zijn vingers tussen het portier van de auto te kneuzen. Los daarvan: de salto’s en kurkentrekkers keren je maag heerlijk binnenstebuiten.
http://www.ultimate-ski.com/ski-resorts/france/haute-savoie/lake-annecy.aspx 

la-plagne9-1-of-1

la-plagne10-1-of-1

Artikel loopt hieronder verder

la-plagne11-1-of-1

la-plagne12-1-of-1

Piraterij in een stroomversnelling
la-plagne17-1-of-1
Ik zeg het te pas en te onpas en daarom zeg ik het vandaag nog een keer: ‘Go with the flow’. Dat, plus nog een handjevol andere instructies van de raftmeneer, is alles wat je moet weten voor een uurtje of twee heftig heen-en-weer-gestuiter op een limonadeblauwe rivier met woeste schuimkoppen. Want gesmolten sneeuw betekent nu eenmaal zoveel als woelig water. Tussen de powerdouches door kun je ook van een rots in een prachtige natuurlijke pool springen of je in een soort planking-positie door de stroming mee laten voeren. Ramzi, nog zo’n lijpe reisgenoot, en ik enterden overigens liever de rubberen boot van onschuldige Fransozen.
An Rafting website

 

Bungeejumpen op de fiets
la-plagne2-1-of-1
Bungeejumpen aan een elastiek is leuk, bungeejumpen aan een elastiek terwijl je op een crossfiets van een ramp af rijdt leuker. Zoals dat vaak gaat met adrenalineverhogende activiteiten is er altijd wel een baas boven baas. Bij Bun-j-ride in het plaatsje Saint-Jean-de-Sixt bewijzen ze dat door een dertien-in-een-dozijn sprong af te wisselen met een ritje van een schans. Op een soort karretje waarmee je bij de bouwmarkt koelkasten vervoert of op een heerlijk klein crossfietsje. Het concept is denk ik wel duidelijk: Je gaat aan de rand van de ramp staan, laat je voorzichtig over het randje zakken en rijdt met een noodgang naar beneden, bungelend en stuiterend de diepte in. En weer omhoog. Omlaag. Omhoog. Omlaag.
www.bun-j-ride.com

la-plagne1-1-of-1

Go go gadget berggeitmodus!
la-plagne18-1-of-1
Het enige wat er niet okay is aan Via Ferrata is plassen. Voor wie niet weet wat Via Ferrata is: Via Ferrata is klimmend een weg (via) afleggen langs steile bergwanden terwijl je middels een tuigje zit vastgesnoerd aan een ijzeren (ferro) kabel. Mocht je tijdens het klauteren in groepsverband een volle blaas constateren, dan mag je (tenzij je graag en plein public plast), je complete tuigje gewoon weer uitdoen. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Terwijl je de loopbruggen, ziplines en horizontale klautersessies op kilometers hoogte trotseert, begin je je steeds meer een mountaineer te voelen.
www.belle-plagne-sports.com

la-plagne19-1-of-1

la-plagne20-1-of-1

Stoeien met een brandweervrouw
la-plagne4-1-of-1
Haar naam is Myrti en ze is het equivalent van ‘Barbie on steroids’. Engeltjeshaar, ogen als robijntjes, maar armen als staalkabels. In de winter werkt ze als skileraar en in de lente als brandweervrouw. En, als je boft, is zij de persoon die je tipi in de Franse Alpen in orde brengt en sappige hamburgers op het kampvuur bakt. Om bij deze indianentent in the middle of nowhere te komen moet je wel eerst een kleine wandeling maken, mét avondeten, flesje sterk en slaapzakken op de rug. ’s Ochtends ontbijt je met warme melk rechtstreeks uit de uiers van de koe van een boer uit de buurt.
www.legrandbornand.com

la-plagne5-1-of-1

la-plagne6-1-of-1

la-plagne7-1-of-1

Voor meer fantastische info over dit gebied, check www.la-plagne.com

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram