Entertainment

TedTalk van de week | 19-jarige Bitcoin-miljonair: ‘het is je eigen schuld als je binnen tien jaar geen miljonair wordt’

(Foto: screenshot TedTalk)

Wanneer jij met je poen in de crypto’s zit, dan moet je zenuwen van staal hebben, want de koersen dalen (en stijgen) harder dan een stuiterbal. Gisteren publiceerde het NRC nog een interessant artikel over de nog steeds stijgende populariteit van cryptomunten: “Het aantal Nederlandse huishoudens dat cryptomunten als bitcoin, ether en ripple bezit, is de laatste maanden enorm gegroeid.

 

“De mensen die in januari instapten maken tot nu toe dan ook bijna allemaal verlies, aldus Kantar TNS.”

 

Hadden in augustus 2017 nog 135.000 huishoudens cryptovaluta, in januari 2018 waren dat er 490.000. Dat blijkt uit onderzoek van Kantar TNS, het voormalige TNS NIPO, onder bijna 45.000 huishoudens. Omdat in sommige huishoudens meerdere personen cryptomunten bezitten, ligt het totaal aantal Nederlanders dat met cryptovaluta speculeert hoger: 580.000.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

En misschien nog wel belangrijker: “De mensen die in januari instapten maken tot nu toe dan ook bijna allemaal verlies, aldus Kantar TNS.” Maar dit geldt niet voor de Duitse tiener Erik Finman. De 19-jarige knul stapte op tijd in, met duizend euro die hij kreeg van zijn oma om ‘iets leuks van te doen’. Erik was toen al slim voor zijn leeftijd en besloot dat hij beter cryptomunten kon kopen, in plaats van een paar Whoppers. Over zijn tactiek en over de toekomst van cryptomunten heeft hij nu een interessante TedTalk gegeven, die zowel veel lof als veel vragen oproept. Oordeel zelf:

No Comments

Leave a Reply

Instagram