Food & Health

Thee met een laagje kaas erop is gek genoeg erg populair momenteel

Kaasthee, wij hebben er niet echt een beeld bij, maar die werd zojuist voor ons gemaakt. In Aziatische landen is de trend van kaasthee namelijk razend populair en het is ook al overgewaaid naar de VS. Wat is het precies en waar komt dit vreemde drankje vandaan?

Het is koude thee met een laagje gesmolten kaas erop, een soort kaasschuim. Als je het ziet lijkt het een beetje op een glas bier met een flinke schuimkraag. Je kunt allerlei soorten smaken kiezen, zoals bijvoorbeeld chocola, perzik, matcha (groene theepoeder), jasmijnthee en dat combineer je dan met een laag kaas. De bedoeling van de kaas is dat het de bittere smaak van de thee wat wegneemt en dat je een soort milkshake krijgt.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

 

De trend is begonnen in kleine straattentjes in Taiwan in 2010. Vanaf toen zijn ook China, Singapore, Maleisië, Hong Kong en Indonesië begonnen met het verkopen van dit goedje. In de VS wordt het inmiddels ook verkocht in zaken die gevestigd zijn in New York en Los Angeles. De man achter HeyTea stond zo’n twee uur in de rij voor een kopje kaasthee en hij besloot dat het daarom tijd werd om zelf kaasthee te gaan verkopen. Hij opende zijn eerste ‘cheesy’ zaak vijf jaar geleden en inmiddels heeft hij bijna zeventig vestigingen in 12 steden. Per vestiging verkoopt hij rond de 2500 koppen kaasthee per dag.

Wij zijn benieuwd of de thee ook naar een kaasland als Nederland komt. Nu moeten we het nog even doen met foto’s op Instagram of het is een excuus om het vliegtuig in te stappen en een welverdiende vakantie te houden.

PS Eet jij je kaas liever gloeiend heet uit een pannetje met wat stokbrood? Dan vind je in Amsterdam-Oost de nieuwe hotspot op het gebied van kaasfondue!

Thank you for having us! 💛💚❤️ . . . . . #cheeseteaid #letscheeseup #kulinermedan

A post shared by Cheese Tea 芝士の茶 (@cheesetea.id) on

Instagram