Editors Choice Lifestyle Travel

Tijdens een weekendje weg mogen deze items in onze koffer niet ontbreken

skyline-rotterdam-canvas-klein
Wij zijn er dol op, die weekendjes weg. Al is het maar van zaterdag tot zondag vanwege een gebrek aan vrije dagen, het is altijd fijn om eventjes de stad te ontvluchten. Nu weten we allemaal dat het niet echt uitmaakt of je nu drie dagen weggaat of zeven dagen, wij meiden hebben nu eenmaal een hoop spullekes nodig. Want je kunt wel dat blauwe jurkje in je tas gooien, wat nu als je dan ergens in Gent bent (zeker doen, kijk maar) voor het weekend en je wil een rode jurk aan? Juist, bij het pakken van je weekendtas komt best het een en ander kijken.

We lazen laatst nog dat je de prijs van je Airbnb appartement flink kunt verhogen als je een föhn in je huis legt, maar omdat onze föhn de kracht heeft van een industriële stofzuiger nemen we die liever zelf mee. We hebben verder nog een paar essentials die hoe dan ook in onze tas gaan, ook al zit die nog zo vol met blauwe en rode jurkjes. Zo zijn we sinds kort redelijk verslaafd geraakt aan Mentos Choco & Caramel, een nieuwe smaak van die leukerds waar we eerst even aan moesten wennen. Want wij kennen het snoepmerk voornamelijk als verfrissend snoepje voor als je graag wat schoner uit je giechel wil ruiken.

Wij zijn zoetekauwen pur sang en als er iets nieuws (en goeds!) in het snoepvak komt, staan we als een stel kinderen te springen en te juichen. Onze nieuwe ‘verslaving’ komt in twee varianten: Mentos Choco & Caramel (met een hartje van melkchocola omhuld met caramel) en Mentos Choco & Caramel White (met een hartje van witte chocolade). Nu heb je mensen die niet zo van witte chocolade houden, maar dit zijn mensen waarmee wij niet geassocieerd willen worden. Driemaal raden dus welke rol Mentos onze favoriet is. Wat we verder erg smakelijk vinden, is dat deze twee nieuwkomers een stuk zachter en groter van stuk zijn als hun frisse broertjes. In de praktijk betekent dit dus langer sabbelen én meer plezier.

afbeelding1

Want hoe fijn we hotelkamers ook vinden, je voelt je altijd een stuk meer thuis als je op dat kingsize bed ploft met je lover en jullie samen die rol Mentos uit zijn broek toveren. Verder hebben wij gemerkt dat zo’n rol op zak ook altijd goed werkt als ijsbreker. Bijvoorbeeld op kantoor bij die chagrijnige collega (sorry Donnie), in de trein met die buurvrouw die iets te luidruchtig is of gewoon als je een keer wat verkeerd hebt gedaan en je hebt een opening nodig. Stuk voor stuk zie je de mensen ontdooien als je ze zo’n caramelkleurig snoepje in hun hand duwt. Poef: weg vijandigheid.

Weekendjes weg betekenen uit eten en uit eten betekent vaak dat het halve voorgerecht nog een uur tussen je tanden zit. Dit kan best aan ons gebit liggen -dat laten we even in het midden- maar hierdoor zit er ook standaard een family-size pak tandenstokers in onze weekendtas. We schamen ons haast om dit te zeggen, maar in onze weekendtas zit tegenwoordig ook standaard een noodoplader voor de telefoon. We zijn nu eenmaal van de mobiele generatie en al die tips en routes van het weekendje weg zitten in dat ding. Een beetje hopeloos, maar soit. Je leest het al, we zijn redelijk simpele mensen, met een föhn, Mentos Choco & Caramel, tandenstokers (ook voor eten) en een reserve batterij (in feite ook voor eten) in onze tas.

afbeelding1

Het enige wat wij aan de mensen achter Mentos willen vragen is, waarom maken jullie die rollen niet nóg wat groter?! Bijvoorbeeld twee keer zo groot. Het is maar een ideetje.

No Comments

Leave a Reply

Instagram