Food & Health Slider

Trend alert | Teatails veroveren wederom de barscene

(Foto: Shutterstock)

Trending teatails

Er gaat niets boven een heerlijk kopje thee – behalve een thee-infused cocktail misschien. Naast dat thee ontelbaar veel verschillende smaken kent is het ook nog eens super gezond. Dus hoe geniaal om deze Chinese ontdekking te gebruiken in een cocktail?

Toch zijn theecocktails niets nieuws. Jerry Thomas – father of all bartenders – gebruikte in 1800 al thee om zijn dranken aan te lengen. En wederom maakt deze cocktailvariant een ware comeback. Thee kan gebruikt worden voor siropen en bijvoorbeeld smaakvolle ijsblokjes in zomerse spiked iced tea, mar-tea-ni’s, warme chai-spiced bourbon toddy’s of natuurlijk tea-quila.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

In Amsterdam begint deze trend ook langzaam voeten in de aarde te krijgen. Bij SNCKBR kun je elke laatste zondag van de maand terecht voor Healt(h)ea. Een gezonde high-tea inclusief verschillende teatails zoals de Berry Love en Honey Madness. Maar ook bij Café Americain zijn cocktails met thee helemaal hot. En dat bedoelen we letterlijk. De huiscocktail de Warm Hug is een hartverwarmende en vlammende verschijning met Remy Martin cognac v.s.o.p., Dows Vintage en rood fruit als garnering.

No Comments

Leave a Reply

Instagram