AMSTERDAM Do Slider

Uniek: De allereerste contactloos-betaal-Abri van Nederland op het Leidseplein zorgt voor een hoop blije mensen

(Foto’s: Justdiggit)

Eerst maar eens een kleine bekentenis. Soms – heel soms – als er een collectant aan de deur komt dan zeggen wij dat ‘we al lid zijn’. Niet omdat we het goede doel geen warm hart toedragen, maar omdat onze bankrekening het echt niet leuk vindt als er bovenop de 6 maandelijks goede doelen afschrijvingen (no joke) nog eentje bijkomt. ‘Kunnen we niet gewoon nu wat geld geven’ is dan standaard onze volgende vraag. Want even eenmalig 5 of 10 euro cash in de collectant z’n hand drukken om daarmee chimpansees in West-Afrika te redden lijkt ons nooit een probleem. Dit kan echter nooit (iets met veiligheid) en op de ‘kan ik niet pinnen’ vraag wordt al helemaal niet gereageerd. Even een klein bedrag chippen voor een geweldig goed doel, hoe briljant zou dit zijn?! Wij denken – en hopen – dat veel mensen hier weleens over nagedacht hebben, want je kunt nu op het Leidseplein précies dit doen:

Tess Milne swipes for a greener and cooler planet! from Justdiggit on Vimeo.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

We leven nu eenmaal in een snelle maatschappij, maar nu kun je dus letterlijk in een fractie van een seconde terwijl je op de tram staat te wachten doneren aan een geweldig doel. De allereerste contactloos-betaal-Abri van Nederland, te vinden op het Leidseplein! Laagdrempelig. Gemakkelijk. Snel. Niet je hele maandsalaris, maar het sympathieke bedrag van €3,12. Waar Donald Trump met zijn lompe beleid het klimaat er niet beter op maakt, vecht non-profitorganisatie Justdiggit via diverse manieren juist voor klimaatherstel en ontketenen zij een groene revolutie. Met wereldwijde projecten en ambassadeurs als Desmond Tutu en Floortje Dessing maakt de organisatie indrukwekkende stappen. Om ook jong publiek klimaatbewuster te maken, slaat Justdiggit nu de handen ineen met presentatrice Tess Milne als nieuwe ambassadeur. Milne trapt de donatiecampagne af door als eerste contactloos te betalen bij de Abri op halte Leidseplein in Amsterdam.

Meer informatie (en de geweldige resultaten die al bereikt zijn) over Justdiggit vind je hier, maar belangrijker is natuurlijk om even langs te w(ch)ippen op het Leidse. Als je daar op de trams staat te wachten of als je even langs fietst op weg naar huis, want het is écht zo gebeurd. Justdiggit is van 13 tot en met 20 september te steunen via de contactloos-betaal-Abri op het Leidseplein in Amsterdam

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram