amsterdam Eat Hotspots Slider

Verstopt achter de drukte van de Dam zit een van onze favoriete go-to restauranten

contact-impression-e4932d12
Verborgen tussen de drukke chaos van de Nieuwendijk en de Nieuwezijds Voorburgwal zit het fantastische restaurant Kaagman & Kortekaas in de rustige Sint Nicolaasstraat. We gingen hier heen om een verjaardag te vieren omdat we van mensen hadden gehoord dat dit zo’n plek is waar je mensen mee naar toe neemt om iets te vieren. Nou vanaf de eerste seconden dat je binnen bent snap je waarom mensen dit tegen je zeggen, en wij nu dus ook tegen jou.

slider_1-8262e342

slider_3-5de942d2

Artikel gaat hieronder smakelijk verder

Je jassie wordt aangenomen en je wordt eerst met je gezelschap naar de bar begeleid om wat te drinken zodat je tafel klaargemaakt kan worden (als dat niet sowieso al het geval is). Een goed moment om even om je heen te kijken in deze toffe ruimte, geloof ons je zult ogen te kort komen. Die extra ogen wil je namelijk gebruiken om constant naar die toffe open keuken te kijken terwijl daar magie aan het gebeuren is, het is schouwspel van potten en pannen is fantastisch. Eenmaal aan tafel krijg je de keuze om je te laten verassen door de chef waarbij je alleen nog maar moet aangeven hoeveel gangen je dan wil (3,4,5,6, of 7) en of je nog een of andere gekke glutenallergie hebt.

slider_2-b85e869f

Wij gingen bescheiden voor vier gangen en het wijnarrangement erbij want tja dat kun je beter aan een professional overlaten (koken en wijn that is). Wij hebben geen menukaart gezien omdat we ons lieten verassen door de chef, en dat was de beste beslissing van de avond. De uiterst vriendelijke en bekwame bediening komt elke gang uitvoerig uitleggen voor ze het op tafel zetten, waar zoveel passie vanaf druipt dat iedereen er als een foodie naar buiten loopt. Het menu wisselt bijna wekelijks dus het heeft weinig zin om dat hier neer te kliederen, maar om een kleine impressie te geven wat die keukenwizzards daar kunnen hier een selectie:

Schermafbeelding 2016-03-31 om 16.04.09

Als je binnenkort niets te vieren hebt bedenk dat gewoon wat, al is het de overlijdens dag van je overleden hamster van 20 jaar geleden, Kaagman & Kortekaas is het helemaal waard!

Kaagman & Kortekaas
Sint Nicolaasstraat 43
1012 NJ Amsterdam
020-2336544

No Comments

Leave a Reply

Instagram