amsterdam Eat Hotspots

Zon = tropisch eten: het beste Caribische restaurant van Amsterdam

Zo net achter de Jordaan, verscholen in de Frederik Hendrikbuurt (die niemand kent) ligt ons nieuwe favoriete restaurant. We roepen dat wel vaker maar er openen nu eenmaal veel nieuwe zaken in Amsterdam, dus we hebben ook wel wat te ontdekken. We hadden al van meerdere vrienden gehoord dat dit restaurant fantastisch was: een lekkere ongedwongen setting met zalig Caribisch eten. Caribisch?! Yes dat lees je goed, die portie kipsaté of Frans gefrummel op de vierkante centimeter kun je hier wel vergeten.

Wij wisten niets van deze exotische keuken en hadden voordat we naar binnen liepen verwacht dat alles in rum geserveerd zou worden met een stel palmbladeren, dat bleek gelukkig wel wat anders – en sjieker! Voordat we aan tafel gingen binnen konden we eerst nog even een biertje in de winterzon (even lekker thunderen) drinken op hun perfecte terras, altijd goed om te weten waar die zonovergoten terrassen zitten in de stad! Eenmaal binnen voel je je direct thuis, dat komt én door de superlieve bediening én door de warme inrichting. Je hoeft niet bang te zijn dat ze er een thema restaurant van hebben gemaakt, het is erg stijlvol ingericht waarbij de warmte ervan af straalt.

Vooraf deelden we met zijn drieën zo’n beetje alle voorgerechten (een plateau voor twee, toetje moet er ook nog in hè!) van de kaart, bestaande uit fantastische mini empanadas, jerk chicken wings en kabeljauwkroketjes waarover we nog steeds dromen.

Aangezien dit ons eerste bezoek aan Plato Loco was móesten we wel voor hun nu al legendarische gerecht de Jamaican Jerk Chicken gaan, en boy oh boy wat is dat lekker zeg. Dit kippetje heeft 24 uur liggen badderen in speciale kruiden voordat hij op jouw bord belandt, en dat proef je. Als je alleen nog maar naar het vlees kijkt valt het al van het bot zo mals is het, zonder dat het ook maar een moment droog wordt. Onze buddy had een hete bui en sloeg de kip even over, hij ging voor de Jamaican curry beef omdat de lieftallige bediening zei dat dit een best pittig gerecht was, en dat heeft hij geweten. Gelukkig heeft de Plato Loco ook een heerlijk overzichtelijke wijnkaart en konden we onze verhitte vriend goed blussen.

Je hebt toch weleens van die restaurants waar je gaat eten voor het eerst en je tijdens het eten van het hoofdgerecht elkaar aankijkt en zeg potverdorie dit is écht lekker, nou dat hadden we hier dus. Wij dachten van tevoren dat de Caribische keuken een beetje een rommel op je bord zou zijn maar dit waren ook nog eens prachtig opgemaakte borden, waardoor je dus gerust een date hier naartoe kunt nemen.

We hielden eigenlijk rekening bij het bestellen van het voorgerecht met nog een komend toetje in de maag maar dat was niet nodig, we zaten al zo vol dat we direct overgingen naar de koffie en whisky. We kregen te horen dat ze ook een heerlijke rum (tja we zijn er nu toch!) hadden die whiskydrinkers ook wel lekker zouden vinden, nou schrap dat maar want wij willen niets anders meer. Wat dat precies was weten we niet meer want het bleef niet bij één glas, maar dat moet je maar even vragen als je er gaat eten.

Wij vinden de Plato Loco een dikke aanrader én een aanwinst voor Amsterdam, dat het zaakje een beetje verstopt zit in deze buurt en je ervoor misschien moet omfietsen maakt het alleen nog maar meer bijzonder. Het menu verandert iedere twee weken (behalve die fantastische jerk chicken, die blijf altijd op de kaart!) dus check hun Facebook voor het actuele menu.

Plato Loco (open van woensdag t/m zondag)
Rombout Hogerbeetsstraat 29
Amsterdam

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram