Travel

Via het platform van Barqo kun je wereldwijd boten van particulieren huren

We delen inmiddels ons appartement (Airbnb), eten wordt op fietsjes thuisbezorgd en auto’s zijn via SnappCar ook al te delen onder particulieren. Waarom worden dan in godsnaam nog niet al die leuke bootjes in Amsterdam gedeeld? ‘Koop een boot, werk je dood’ hebben wij ook drie zomers mogen ervaren, totdat we het zat waren en het bootje verkochten, maar we missen het nog altijd. Daarom zijn we ook hartstikke blij dat Barqo bezig is de wereld te veroveren!

Artikel gaat hieronder verder

Barqo is namelijk een online platform voor het delen van boten en een voorbeeld in de hedendaagse sharing economy. Toen de drie oprichters (Floris van Hoogenhuyze, Thijs Janssen & Dennis van Kappen) met een simpele observatie tot de conclusie kwamen dat er een heel groot gedeelte van de Nederlandse boten voornamelijk aan de kade lag, ontstond het idee om het botendeelplatform te starten. Vandaag de dag biedt Barqo meer dan 8.000 boten aan en zijn ze al actief in tientallen landen.

Tweezijdig platform
Barqo is een tweezijdig platform dat enerzijds booteigenaren de mogelijkheid biedt om hun boot te verhuren en anderzijds een overzicht geeft aan beschikbare boten in een bepaalde regio voor geïnteresseerden. Doordat het platform simpelweg huurders en verhuurders aan elkaar koppelt, zijn de boten op de website scherp geprijsd en varieert het aanbod van een simpele sloep tot een luxe jacht. Barqo heeft voor ieder wat wils en biedt hierdoor voor alle partijen een oplossing.

Consumer Rating
Om goed vertrouwen tussen de verschillende gebruikers te garanderen, maakt het platform gebruik van Consumer Rating. Als eigenaar hoef je je daarnaast geen zorgen te maken over schade en diefstal, aangezien Barqo een samenwerking met verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer is aangegaan. Bekijk gelijk of er bootjes bij jou in de buurt worden aangeboden, via de website van Barqo!

Instagram