Slider Travel

Vier ingrediënten voor een romantisch weekendje weg in Scheveningen

thumb_IMG_3693_1024
Arnhem, Rotterdam, Leuven, Gent: als het leuk is en binnen een paar uurtjes te rijden valt vanuit Amsterdam, dan zijn wij er geweest om verslag te doen. Toch ontbreekt er nog een iconische naam in dit rijtje en dat is Scheveningen. Wij moeten gelijk eerlijk bekennen dat we überhaupt nooit in deze kustplaats zijn geweest, omdat we het vanuit Amsterdam vaak gehouden hebben bij de usual suspects Bloemendaal, Zandvoort of IJmuiden. Omdat ons romantische hart altijd wel sneller gaat kloppen van de zee, maken we er een weekendje van met de verkering en romantisch was het zeker.

thumb_IMG_3709_1024

Artikel gaat hieronder verder

De hotels in de kustplaats zijn eerlijk gezegd een tikkeltje treurig en ademen vooral ‘vergane glorie’ uit, daarom hebben we na lang zoeken toch besloten om voor een Airbnb te gaan (deze cutie pie). We zouden het iedereen aanraden, want niet alleen was dit appartement schattiger dan het broertje van Justin Bieber, het kost in vergelijking met een sjiek hotel ongeveer de helft. Je zit bij dit appartement half in het oude centrum én je kunt rollend naar de zee (die je ook ziet vanuit de woonkamer). Best of both worlds en dat voor een relatieve habbekrats. Wij zijn half maart gegaan dus niet echt hoogseizoen voor surfers en zonaanbidders (al scheen die wel als een malle), we verwachten dat de prijs van Airbnb’s in de volle zomer wat hoger ligt. Dat je daar rekening mee houdt.

thumb_IMG_3769_1024

thumb_IMG_3770_1024

thumb_IMG_3768_1024

 

Omdat je deze bijzondere weekendjes weg moet koesteren, is het wel zo leuk om met speciaal vervoer van A naar B te gaan. We kregen van onze vrienden bij Alfa de Alfa Romeo Giulia 2.0 T A8 (200) Super mee. Da’s een hele mond vol, dus daarom zullen we deze droomauto nu liefkozend de Juul noemen. Nu hebben wij voor Colourful Rebel al aardig wat auto’s mogen testen, maar nog geen eentje die het gevoel oproept van deze sexy luxesedan met meer kracht dan dat goed voor je is (op de Nederlandse snelweg).

thumb_IMG_3691_1024

Het is na al die SUV’s testen even wennen met de lage instap en het zicht wat je dan hebt, maar als je eenmaal twee bochten hebt gemaakt met die ronkende motor, voelt het al snel vertrouwd. We hebben op verzoek een automaat meegekregen, omdat we nu eenmaal luie beestjes zijn, maar wat rijdt dat in de Juul lekker zeg. Het is oppassen dat je niet te hard gaat, want met de 200 pk voel je continu dat hij wil gaan als een malle. De flippers op het stuur zijn niet alleen mooi voor de Max Verstappens onder ons, het is ook nog eens handig tijdens een inhaalmanoeuvre. De automaat houdt namelijk héééeél soms wanneer je vol gas geeft bij inhalen even in, maar met de flippers kun je zelf even terugschakelen om vlug in te halen. We hebben hier ongeveer 1 keer gebruik van gemaakt, want in alle ander gevallen haal je iedereen met gemakt in, zelfs als je al 120 km/u rijdt.

thumb_IMG_3785_1024

thumb_IMG_3790_1024

Hoe de Juul zich voor ons onderscheidt van alle andere in dit segment? Het Italiaanse Alfa Romeo is in onze ogen een van de weinigen die auto’s kan maken die er zo sexy uitzien als de Giulia en ook nog eens zoveel pit hebben. Regel een testritje in deze prachtbak en je zult zien dat iedereen de auto even checkt, omdat ‘ie zo opvalt in positieve zin. Niet voor niets is Alfa de koning van het ‘sportief-comfortabel’ rijden.

Flaneren tot je erbij neervalt

Een van de redenen dat we zo onder de indruk zijn van Scheveningen, is door die waanzinnig mooie en brede boulevard. Als je in Zandvoort bijvoorbeeld op de boulevard loopt, dan loop je óf op de parkeerplaats óf je loopt hutjemutje langs al die te foute strandtenten. Da’s niet bepaald ons idee van gezellig samenlopen en da’s precies wel wat je hier in Scheveningen niet hoeft te doen.

thumb_IMG_3777_1024

thumb_IMG_3774_1024

thumb_IMG_3718_1024

thumb_IMG_3704_1024

Waarschuwing: naast alleen maar leuke mensen op de boulevard lopen er ook een stel totale eikels rond. Of eigenlijk moeten we zeggen vliegen. Nog geen 2 minuten nadat we met een versgebakken portie kibbeling over de promenade liepen, vlogen er letterlijk 4 of 5 enorme meeuwen in op een van onze bakjes. Patsboem weg bakje kibbeling. Gelukkig konden alle omstanders er hard om lachen, voor dat beetje entertainment zorgen wij graag.

Gouden Kalf restaurant

Je weet van tevoren dat kustplaatsen niet bepaald de meest hoogstaande restaurants hebben, da’s prima want daar kom je hier eigenlijk niet voor. Toch hebben we er eventjes wat research tegenaan gegooid om niet de vrijdagavond direct met buikpijn te beginnen en dat heeft zich goed uitbetaald.

brasserie-het-gouden-kalf-restaurantzaal-8cd0a

Het restaurant dat online veruit het beste cijfer krijgt op prijs/kwaliteit gebied is zeker het Gouden Kalf in de oude haven van Scheveningen. Om het nog een beetje spannend te houden keken we verder niet naar het menu, want dat moest wel goed zitten. En of het goed zat. We vroegen aan de supervriendelijke bediening of zij misschien een wijn voor ons kon aanraden als starter (yolo, het is weekend), waarop zij vroeg of ze dit bij alle zevengangen mocht aanraden. Zeven gangen!?

Dat hadden we even gemist online, maar bij het Gouden Kalf is het de bedoeling dat je voor die zeven gaat (bepaald door de kok) óf je kunt er een paar los bestellen als je écht een kleine eter bent. Nu denk je misschien dat we hier aan het eind met een brok goud hebben betaald, maar da’s dus de grap: 7-gangen kosten 30 (!) euro bij het Kalf. Yes, het voelde echt alsof we ze aan het beroven waren bij het afrekenen, want de kwaliteit, opmaak van de borden en de ambiance kan zich zo meten met dure restaurants in Amsterdam als Breda, Mos, of yes zelfs Choux. Omdat je echt in de haven zit, bestaan de meeste gerechtjes die je krijgt uit vis, dus mocht jij daar nu echt een pesthekel aan hebben, dan kun je toch beter ergens anders heengaan.

Romantisch tongen op hoogte in het reuzenrad

Yes, we weten het dondersgoed, er valt ongeveer niets meer cliché te doen dan op een strand in het reuzenrad te stappen. Maar bedenk je nogmaals dat dit de eerste keer is geweest dat we de prachtige pier van Scheveningen zagen én we er smoorverliefd rondlopen, dan zet je wel even die ‘gêne’ aan de kant of je niet te oud bent voor het reuzenrad. Want whatever yo, een reuzenrad is gewoon tof! Een ritje van een dikke 20 minuten kost nog geen 6 piek de neus, dus daarvoor hoef je het niet te laten. Je krijgt eenmaal boven een prachtig uitzicht over de wereldberoemde pier en het Kurhuis dat erachter ligt.

thumb_IMG_3710_1024

thumb_IMG_3713_1024

thumb_IMG_3716_1024

Bovendien zie je hoe vol de kust van Scheveningen wel niet gebouwd is, maar daar merk je gek genoeg op de boulevard of het oude centrum helemaal geen fluit van. Om het ritje in het reuzenrad helemaal af te maken, koop je van tevoren natuurlijk even een lekker ijsje voor je verkering, in de passage van de pier. Die laatste doet ons trouwens qua cafés en winkeltjes nog het meest denken aan De Hallen in Amsterdam.

Hier hebben ze wél een sterrenhemel

Als je hebt geflaneerd tot je een ons weegt en je weer energie hebt opgedaan met het 7 gangendiner bij het Gouden Kalf, dan is echt écht tijd voor wat onvervalste romantiek. Ze zeggen wel dat Eindhoven de lichtstad is van Nederland, maar als jij weleens geprobeerd hebt om de sterrenhemel te bekijken vanuit een balkon op 1-hoog in Amsterdam-West, dan weet je dat dit onmogelijk is. We zijn dol op de stad, maar de lichtvervuiling staat een avondje sterrenkijkje met je liefde altijd wel in de weg. Daarom, mocht het niet met bakken uit de hemel komen in Scheveningen: sleur je geliefde het strand op en plof met een kleedje in het zand.

stars6

No worries wanneer je al die sterrenbeelden niet kent, wij hebben er gewoon een app voor gebruikt (deze: Skyview), waarmee je live de hemel kunt scannen en het ding je dan precies vertelt waarnaar je zit te kijken. Het is potverdorie tenslotte wel 2017 hè.

Adressen:
Gouden Kalf
Alfa Romeo
Scheveningen

  • Deze whisky is zo exclusief dat cafés hem in de kluis moeten bewaren - Colourful Rebel | The young & restless
    5 April 2017 at 11:40

    […] niet? Omdat daar flessen staan met een prijskaartje waar je ook makkelijk een sjiek weekendje Scheveningen of Roffa voor kunt doen. Toch vallen deze flessen in het niet bij deze fles 1961 Bowmore 50 Year […]

  • Instagram