amsterdam Eat Slider

Voor de perfecte steak moet je naar The Uptown Meat Club in Amsterdam

The Uptown Meat Club

(Foto: The Uptown Meat Club)

Een nieuwe dag, een nieuw restaurant? In Amsterdam is dit zeker zo en dat is ook één van de redenen dat wij zo stapelgek zijn op deze stad. Dat wij niet eerder bij het onlangs geopende The Uptown Meat Club zijn wezen eten wijden wij voor het gemak maar eventjes aan keuzestress, maar wat hebben wij een spijt. Spijt dat we niet eerder bij deze fijne plek aan de sjieke van Baerlestraat langs zijn geweest that is. The Uptown Meat Club zit op een beetje een gek stukje, zo tussen al het winkelgeweld in. Dit is wellicht ook direct de reden is dat wij er niet eerder zijn gestopt voor een hapje. We gebruiken de van Baerlestraat normaal gesproken alleen om van Oost (HQ Colourful Rebel) naar huis te fietsen. Doodzonde, want wij waanden ons tijdens ons etentje bij dit fijne restaurant heel eventjes in Manhattan, omdat het met de P.C. Hooftstraat om de hoek en het Conservatorium hotel naast je heerlijk internationaal voelt.

“Spijt dat we niet eerder bij deze fijne plek aan de sjieke van Baerlestraat langs zijn geweest that is.”

Museumplein

(Foto: Adam Szuly / Shutterstock.com)

Maar denk niet dat die sjieke omgeving van het restaurant voor een figuurlijke drempel heeft gezorgd, want wij voelden ons er direct welkom en vooral erg thuis. Voorin de diepe zaak heb je wat hogere tafeltjes voor een eventuele snellere hap, maar achterin (waar het ook wat donkerder is – perfect voor een eerste date dus) is het allemaal wat knusser voor het langere tafelwerk. Gelijk wel even een bekentenis: wij aten door drukte aan een hoge tafel aan de voorkant van de zaak, maar verlieten letterlijk als laatste het pand. Met dat lange tafelen zit het dus eigenlijk overal wel goed bij The Uptown Meat Club.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Vergeet de rest: hier ga je heen voor de perfecte steak

Een trend waar wij heel erg van houden op culinair gebied is dat er in Amsterdam steeds meer goede horecazaken openen, die zich specialiseren op één vlak. Je raadt het misschien al een beetje door de naam van dit restaurant, maar hier ga je naartoe voor een perfect stuk vlees. Die keuzestress waar wij het eerder over hadden bij het bezoeken van nieuwe restaurants kan namelijk ook soms op de menukaart slaan. Dan heb je zo’n A3 voor je met vast en zeker allemaal goede gerechten, maar wat is nu het beste? Bij TUMC heb je die stress niet, want hier ga je naartoe voor een van de beste steaks van de stad. Of beter gezegd (in ons geval) de beste en meest malse ossenhaas die wij in jaren hebben gegeten. Dit laatste zegt best veel, als je ons blog – en dan de hotspot categorie – een beetje volgt.

 

Vanaf nu je go-to vleesrestaurant

Wat er verder op de menukaart staat is eigenlijk niet meer belangrijk. Vergeet die salade, vergeet die (overigens heerlijke) hele poussin of al die fijne sides. Hier kom je voor de spareribs, de sous-vide gegaarde diamond steak en andere verschillende cuts steak. Van het sukade stuk, tot ons nieuwe lieveling stukje vlees – de ossenhaas – de chef van TUMC bereidt het allemaal perfect op de houtskool gestookte grill die heel de dag staat te vlammen. Dat het hier zo lekker smaakt komt volgens ons doordat ze met premium vlees werken, maar ook door die simpele grill-bereiding, die het beste in het vlees naar boven haalt. Al is ‘simpel’ in een hoogwaardig restaurant natuurlijk gewoon keihard werken, want wij zouden zo’n prachtstuk vlees binnen no time laten verschroeien. Loop trouwens als je naar het toilet gaat ook heel eventjes langs de keuken, om die prachtige grill te bewonderen van het restaurant. Wat een apparaat!

Sla deze maar op

Wij vinden The Uptown Meat Club een hele fijne toevoeging aan de Amsterdamse restaurant scene. Waarom? Omdat je van dit soort ‘zekerheidjes’ namelijk niet genoeg van kunt hebben in de stad. Je weet van tevoren dat je er een waanzinnig lekkere steak gaat eten en dat je sowieso met een glimlach op je gezicht naar buiten gaat. Dat wil je toch altijd?!

The Uptown Meat Club | website
Van Baerlestraat 7 (Museumkwartier)
T | +31 (0)20-363 8142

 

No Comments

Leave a Reply

Instagram