Entertainment Slider

Voorpret alert: de 7 leukste Netflix kerstfilms op rij

(Foto Shutterstock)

Wij hebben net helemaal in een scheur het “ABC van het gemiddelde Nederlandse familie-kerstdinergelezen op Munchies. Waar staat de letter M voor vraag jij je af? De M staat voor Masturberen in je oude kinderkamer. Hoewel dit ABC een tikkeltje overdreven is, zit er toch een kern van waarheid in: kerst is overleven. Die eindeloze familiediners, dat gezever van die tante die je één keer per jaar ziet en die altijd vervelende dronken oom. Daarom kun je maar beter wat kerstfilms op Netflix paraat hebben staan, want de verveling gaat op enig moment zeker toeslaan. Wij hebben er 7 voor je geselecteerd, van good ol’ klassiekers tot de kerstfilms van de 21e eeuw.

PS Yes wij weten dat het officieel nog zomer is, maar de pepernoten liggen potverdomme ook al in de winkel en een kerstfilm kan in ons boekje eigenlijk al vanaf eind augustus. Sorry dus dat deze lijst zo laat komt!

 

“De M staat voor Masturberen in je oude kinderkamer”

 

The Night Before | Drie vrienden en een traditie van 14 jaar die aan z’n eind komt. Om dit af te sluiten gaat iedereen nog één keer los op het dikste kerstfeest van New York en dat gaat al snel faliekant mis. Wat volgt is een hoop chaos, liefde en vooral een warm gevoel van binnen.

Jack and Jill | Tijdens de feestdagen is het de bedoeling dat je weer tijd mag spenderen met je familie. En laat jij nou net het geluk hebben dat je ‘favoriete’ identieke tweelingzus een aantal dagen langskomt. Deze film gaat heerlijk in op het ABC-verhaal van Munchies: kerst met je familie kan hard werken zijn:

Deck the Halls | Wat fijn, nieuwe buren!. Je zou denken, hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar deze buren halen het bloed onder elkaars nagels vandaan.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

A Christmas Prince | Netflix doet dit jaar zelf ook een flinke duit in het zakje, met een eigen ‘original’ kerstfilm. De film wordt wereldwijd goed ontvangen, waarbij de 1 uur en 32 minuten aan zoetsappigheid vooral beschreven worden als een soort ‘Love Actually’, maar dan anno 2017. Dan kan het bij ons eigenlijk al niet meer mis.

The Grinch | Heb jij een hekel aan Kerst en al die zoetsappigheid? Dan kun je het beste deze klassieker kijken, want als het iets is waar The Grinch een hekel aanheeft, dan is het wel dat zoetsappige kerstfeest.

Jingle All the Way | Van de ene klassieker naar de andere, met dit keer een piepjonge Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Bij alleen al het zien van de trailer krijgen wij een warm fuzzy gevoel van binnen en zijn we instant klaar voor de feestdagen. Een must-see voor elke kerstliefhebber:

Miracle on 34th street | We sluiten af met een kerstfilm uit 1994 (yes, gewoon in kleur). Wat betreft het oproepen van het kerstgevoel, doet deze film echt wonderen. Niemand gelooft in de film eigenlijk meer in het afgezaagde verhaal van Kerst, maar toch lukt het één iemand om de stemming er weer een beetje in te krijgen.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram