Design

Vrijwillig in een cabine stappen van -110℃? Dat deden wij

We leven in een ietwat hectische wereld. Iedereen is ‘druk’ tegenwoordig. Kom je een oude bekende tegen in de kroeg, dan valt de zin “Ja ik ben zoooo druk” gegarandeerd. Fulltime job, een druk sociaal leven, allemaal met onze koppies op de smartphone. Soms is het nodig om de dingen met een geheel frisse blik te bekijken. Vaak gaan mensen dan een weekje op vakantie of een dagje naar de sauna. Nou, wij hebben iets nieuws ontdekt. En daar willen we je graag meer over vertellen!

Schermafbeelding 2016-06-28 om 11.50.41Onze Do en Juul gingen hiervoor in therapie. Whole Body Cryo therapie genaamd. De eerste whole body cryo cabine is namelijk geopend in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Een behandeling die nu voor het eerst in Nederland mogelijk is. En dat is helemaal booming! Drie minuten je hele lichaam blootstellen aan een extreme temperatuur van -110 graden Celcius. Ja, dat lezen jullie goed.

Voetballers van Manchester United en AC Milan, basketballers in de Amerikaanse NBA, ze doen het allemaal. Maar ook celebrities als Kate Moss, Gigi Hadid en Daniel Craig. De extreem droge en koude lucht in de cryo cabine zet processen in het lichaam in gang. Het gehele lichaam scant zichzelf op slecht functionerende onderdelen en herstelt in razendsnel tempo. Cryotherapie versterkt het immuunsysteem, verhoogt de weerstand, stimuleert de doorbloeding, vermindert pijn en jeuk, remt ontstekingen en geeft de stofwisseling een boost.

Wij houden dus echt totaal niet van koud. Geef ons maar liever een cocktail op het strand van Ibiza en dan revitaliseren wij vanzelf. Maar het extreme sprak ons stiekem wel aan. Je wil dit gewoon een keer meegemaakt hebben. Dus daar gingen we.

Schermafbeelding 2016-06-28 om 11.56.23Tijdens de persmiddag van Freezlab kregen we heerlijk huisgemaakte groene sapjes en gezonde snacks. Het revitaliseren was begonnen! Onze bloeddruk werd opgemeten en we mochten ons omkleden. (Volgens mij heb ik nog nooit mijn bikini gecombineerd met een muts, sloffen, oorwarmers en handschoenen. Maargoed, eens moet de eerste keer zijn) Helemaal bepakt mochten we de cabine betreden.

“Wij dachten alleen maar: Relax… dit is heel gezond”.

 

De kou is niet te beschrijven. For real, dit waren de meest koude 3 minuten uit ons leven. Jezus. In de cabine werd er afgeteld en die tijd kroop letterlijk voorbij. In onze achterhoofden dachten we alleen maar: “Relax… dit is heel gezond”. In de laatste 30 seconden begon alles een beetje pijn te doen, letterlijk het gevoel alsof je aan het bevriezen bent. Erg blij waren we dus toen we het verlossende woord hoorden dat we uit de cabine mochten stappen.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Toen gebeurde het! Het gevoel wat er door je heen gaat als je weer in normale temperatuur begeeft is helemaal top. Het geeft zo’n enorme kick! Om je bloeddoorstroming te stimuleren en je spieren weer wakker te schudden mochten we op een trampoline springen. Oprecht, wij hadden het gevoel alsof we even herboren waren. Dat zulke kou dit met je lichaam kan doen hadden wij nooit verwacht.

Dus: voel jij je de laatste tijd een beetje vermoeid, ben je topsporter en heb je last van je spieren of zoek jij altijd het extreme op? Boek dan een Whole Body Cryo sessie bij Freezlab in Amsterdam en reset je lichaam in 3 minuten!

Lees meer: Whole Body Cryo
Schermafbeelding 2016-06-28 om 13.02.03

Schermafbeelding 2016-06-28 om 11.55.28

Schermafbeelding 2016-06-28 om 11.56.04

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram