Fashion

Wanderlust Amsterdam en Roxeanne Hazes lanceren gezamenlijke collectie

Vandaag (13 september) lanceert Wanderlust Amsterdam samen met Roxeanne Hazes een signature-collectie genaamd FAUX. De zangeres stond altijd al bovenaan het lijstje van het Amsterdamse modelabel om mee te werken. De gezamenlijke collectie bestaat uit vijf items en is vanaf oktober online verkrijgbaar en in geselecteerde winkels.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Een jaar geleden benaderde het Amsterdamse modelabel Wanderlust Roxeanne Hazes (24) of zij een samenwerking aan wilde gaan. Eigenaresse en oprichtster Tahnee de Bruin had de zangeres al een tijdje in haar vizier, en eenmaal samen bleek dat de twee ontzettend veel gemeen hadden. Dit resulteerde in een collectie bestaande uit vijf items; een faux fur bomberjacket, een hooded sweat dress, twee t’shirts en een t’shirt dress.

Comfortabele Streetwear
“Wij hebben bewust voor slechts 5 items in de collectie gekozen, zodat we de volledige focus konden leggen op detail, fit en afwerking” aldus Tahnee de Bruin. Wanderlust Amsterdam heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan en werkt met compacte capsule collecties. In het verlengde daarvan is deze collectie ook tot stand gekomen. “Samen met Roxeanne hebben we haar stijl als uitgangpunt genomen. Elk item is uitgesproken en bijzonder zodat het de liefde en aandacht krijgt die het verdient. Het resultaat? Comfortabele streetwear zoals Roxeanne dat zelf het liefst draagt”.

5 items: van Rox’ sweat dress tot injectable shirt
Injectables t-shirt: Een knipoog naar de commotie die ontstond toen Roxeanne er eerlijk voor uit kwam haar lippen van een filler te hebben voorzien. Leuk detail: het shirt is vormgegeven als een fictieve band ‘Love and the Injectables’.

Dre t-shirt dress: Credits van deze hilarische bijnaam ‘Dochter Dre’ gaan naar Ron Simpson. De print is geïnspireerd op de film ‘Straight outta compton’. Dit hebben wij eigenzinnig veranderd naar Roxeanne’s woonplaats Vinkeveen.

Babygirls t-shirt: Een tattoo van Roxeanne was het uitgangspunt voor dit shirt.
Rox’ sweat dress: Deze oversized hoody dress heeft een cool veter detail en is stoer te combineren met hoge laarzen of een leren broek.

#TEAMFAUX slaat op het thema van de collectie.

Faux bomber: Deze reversable bomber jacket met oversized capuchon in super soft teddy draag je tweezijdig. De binnenkant is van hoogwaardig satijn voor een chiquere look. De buitenkant leent zich perfect voor dagelijks gebruik.

Roxeanne Hazes: “Wanderlust is een leuk en speels kledingmerk. Het klikte gelijk en we bleken dezelfde ideeën te hebben over de toon en keuze van de kledingstukken. Vijf items die elke jonge vrouw zou kunnen rocken. Geen poespas maar kleding waar je je lekker in voelt en die altijd goed zit. Ik ben trots op het resultaat en kan niet wachten om het straks in de winkel te zien liggen.”
Met de FAUX-collectie knipoogt Roxeanne met zelfspot naar haters en de veilige keuzes in het leven. Het is een grappige collectie met jaren-90 invloeden en veel oog voor detail. Van de keuze van de materialen, de prints tot de fit en kleuren: dit is Roxeanne Hazes.

    Instagram