Food & Health

We zijn hard op weg naar een wereld zonder koffie

(Foto: Pexels)

Als wij maar drie dingen naar een onbewoond eiland mogen meenemen, dan zou dit in willekeurige volgorde zijn: koffie, een percolator en nog meer koffie. Misschien dat we de percolator nog in willen ruilen voor een koffieplant (‘leren vissen in plaats van…’), maar daar moeten we nog een nachtje overslapen. Wat we eigenlijk willen duidelijk maken is dat we bovengemiddeld gek zijn op koffie en daarom schrokken we ook zo van de campagne van Solidaridad. Doordat wij mensen (in de westerse wereld vooral) tegenwoordig op elke straathoek wel een fijne koffiezaak hebben zitten en de koffie consumptie met liters per jaar is gestegen, dreigt er een tekort te komen. Oh no! Da’s vervelend voor ons koffiedrinkers, maar dat is nog veel vervelender voor de mensen die leven van de productie.

 

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Dat het slecht gaat met de koffieproductie door klimaatverandering weet slechts een op de vijf koffiedrinkers, blijkt uit nieuw onderzoek van Solidaridad. Een wereld zonder koffie is een reëel doemscenario; niet alleen onze favoriete opkikker verdwijnt, maar ook onze cultuur en het sociaal verkeer komen in het geding. Gelukkig kunnen we het tij nog keren. Solidaridad roept daarom heel Nederland op samen in actie te komen, om ons bakje troost voor de toekomst veilig te stellen.

Samen ons geliefde bakkie koffie redden

Solidaridad is daarom een campagne gestart die alle koffiedrinkers in Nederland vraagt om in actie te komen. Dit kan onder andere door het delen van een grappige film, die een schokkende blik in een wereld zonder koffie geeft. Tegelijk is Solidaridad met koffiebedrijven en overheden in gesprek over het beperken van de impact van klimaatverandering op de koffiesector. Alleen samen kunnen we onze geliefde espresso, cappuccino en koffie verkeerd redden en een wereld zonder koffie voorkomen.

Meer informatie | Solidaridad | het onderzoek

Instagram