Food & Health

Weekendtips: Brunchen, pumpkin carve competities en een proeverij in Amsterdam

(Foto: mikestravelguide.com)

In onze favoriete stad Amsterdam is altijd wat te doen. Of je nou van eten houdt, een drankje of er gewoon even uit wil, er zijn genoeg opties. Wil jij dit weekend nou niet thuis op de bank doorbrengen, maar wil je liever iets ondernemen met je lover of vrienden? De weekendtips bieden genoeg vermaak!

Artikel gaat hieronder verder

 

 

Zaterdag 28 en zondag 29 oktober – Van Rijn proeverij op het Rembrandtplein
Op het Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam vind je de culinaire verrassing Kitchen & Bar Van Rijn. Een goede businesslunch, diner, cocktails of bites; je vindt het hier, in het hart van de hoofdstad. Neem dit weekend eens de tijd voor een uitgebreide Van Rijn proeverij die begint bij vier gangen – zeeduivel, kreeft, kalfsentrecote, panna cotta – maar die je ook kunt uitbreiden tot maar liefst acht gangen, die je uiteraard laat begeleiden door de lekkerste wijnen. Een ideale weekendbesteding, als je het ons vraagt.


Zaterdag 28 oktober – Pumpkin carving competition @ Helst

Hoewel het eeuwenoude familiefeest is ontstaan om geesten te laten herrijzen en doden te eren, is Halloween tegenwoordig vooral een excuus om jezelf onbeschaamd vol te stoppen met snoep, griezelfilms te kijken (en heel hard gillen) en om je verkleedkist van zolder te halen. Wie geen zin heeft in snoep maar wel in bier, kan aankloppen bij Helst. Sla vanaf 19:00 uur, onder het genot van een speciaalbiertje (of meer), al je woede, emotie en creativiteit in onze grote oranje vriend, de pompoen tijdens een potje ouderwets pumpkin carven. Daarna blijf je lekker barhangen, uiteraard met een biertje. Want vanaf 23:00 uur kijk je tijdens Fight Night het legendarische gevecht: Joshua vs. Takam.


Zaterdag 28 oktober – Adult Playground bij THE BUTCHER Social Club

Tijdens 24H Noord, een 24uurs event waar je alles kan zien, proeven en meemaken wat cultureel Amsterdam te bieden heeft, ben je bij THE BUTCHER Social Club in de A’DAM Toren aan het goede adres; een speeltuin voor volwassenen. Van arcade games en beerpong tot flipperkasten en pingpong; waan je in een old school speelhal en geniet van deze originele entourage. De perfecte burgers, milkshakes en cocktails doen goed voor nét dat beetje extra pit. Want deze games wil je niet verliezen! ‘Adult playground’ met al je favoriete 70s en 80s games. Zaterdag 28 oktober van 13.00-22.00 uur.


Zondag 29 oktober – SNCKBR’s G.H.B. op Zondag – The Magic Mushroom Edition

Green Healthy Brunch dus. Iedere laatste zondag van de maand draait een DJ lekkere zondagse setjes, terwijl jij de kater wegspoelt met onbeperkt mimosa’s en iets te SNCKN. Kies voor het speciale menu of de G.H.B. PLTTR die deze week zal bestaan uit wentelteefje met veenbessen compote, een Hollandse garnalen cocktail, gevulde tomaat met rijst en een Chinese bun met kip. Natuurlijk kan je ook altijd kiezen voor je lievelingsgerecht van de kaart. Green shots are on the house! Meer informatie over de Green Healthy Brunch op zondag is hier te vinden.

Zondag 29 oktober – Brooks Boozy Brunch – The Halloween Edition
Let us put a spell on you! A.s. zondag 29 oktober zal op de Beethovenstraat weer de maandelijkse Brooks Boozy Brunch plaatsvinden. Dit keer in het teken van Halloween. Terwijl papa en mama genieten van gevulde glazen, pompoensoep en pumpkin pie worden de mini ‘monsters’ vermaakt door de free nanny service en angstaanjagend mooi geschminkt door een professionele grimeur.

    Instagram