Entertainment Food & Health Slider

Wij aten bij Restaurant Johannes en willen nooit meer wat anders

Zoals jullie van ons gewend zijn draait alles om goede kwaliteit bij de mannen van Rebol. Onze swieters gaan jaren mee en de boetiek ziet er piek en piekfijn uit. Wij waren dan ook laaiend toen wij werden uitgenodigd door Restaurant Johannes in Amsterdam om te komen eten. Voor de mensen die dit zalige etablissement niet kennen, lees vooral verder want het is absolute must om hier een keer uitgebreid te tafelen!

En dat hebben we geproefd hoor! Dit is zo’n bijzondere plek waar je al weken van tevoren reserveert en ook echt naartoe leeft. Restaurant Johannes is klassiek ingericht, wat heel goed past bij de gerechten. Ergens is dit ook wel een verademing middenin de eindeloze zoektocht naar verhipping in Amsterdam. En wanneer de mannen van Rebol een geroosterde zeebaars met pompoen, citrus crème en munt als voorgerecht krijgen, weten we: dit gaat een culinair hoogstandje worden.

 

Alsof dit nog niet genoeg is wordt de spanning naar het hoofdgerecht ook nog opgebouwd met twee tussengerechten: een tarbot met hollandaise saus, crème van zwarte wortel en Dragon en in de krokant van aardappel gekonfijte fazant met schuim van eendenlever en kastanje crème.

Eigenlijk konden we nu al tevreden naar huis, maar onder het kopje hoofdgerecht stond een stukje hert, dus we zijn nog even blijven zitten. Het paste perfect bij het gure weekend, want hertenrugfilet met stoofvlees in een kroket en saus van cranberry is precies wat je wil als het buiten met bakken naar beneden komt. En zoals je mag verwachten bij een top restaurant als Johannes wordt er bij elk gerecht een passende wijn geschonken.

We sluiten dit culinaire feestje af met de cake van karamel, fudge gelei van appelcider en geschaafd appel sorbetijs. Het frisse en lichte sorbetijs brengt de cake die alleen wat zwaar zou zijn perfect in balans.

Bommetjevol van dat zalige hert en de cake van caramel waren we eigenlijk al meer dan voldaan. Maar voor we het wisten stond daar een van de vriendelijke mannen van de bediening met een koffer, ja letterlijk een koffer vol met mini toetjes. Alleen hiervoor moet je eigenlijk al een keer gaan ervaren wat een top tent dit is!

Voor de mensen die denken dat Johannes onbetaalbaar is, maar dat valt echt wel mee. Als je nu bijvoorbeeld even twee keer niet naar een eetcafé gaat, dan kun je al heerlijk hier eten. Daarnaast is eten bij Johannes door het hoge niveau echt een ervaring, eentje die je niet snel gaat vergeten. Dat geld is dus hartstikke goed besteed!

Restaurant Johannes
Herengracht 413, Amsterdam
020 626 9503
www.restaurantjohannes.nl

Instagram