Fast lane Lifestyle Slider

Wij gingen driften en lippenstiften op Zandvoort en hadden de dag van ons leven

cars-drifting_00408877
Dat vrouwen niet kunnen rijden en niets van auto’s afweten is natuurlijk de grootste onzin afkomstig uit jaartje 1930, maar voor wie niet overtuigd is hiervan moet nog maar even het interview met racebabe Evelin Dorssers lezen. Maar wat mannen en vrouwen misschien even slecht kunnen is driften in een auto, want dat leert je rijschool je niet.

Circuit_Zandvoort-625x352_imagick-625x352_imagick

We stonden dan ook te juichen als een stel kinderen in de Jamin toen de uitnodiging voor een drift evenement op de mat viel, totdat we de titel goed lazen: Drift & Lippenstift event. Het is, zoals de naam al doet vermoeden een ladies only dag. Maar geen man over boord (ha, wel dus!) want onze Julia houdt meer van auto’s dan Max Verstappen en slipt het liefst door het Vondelpark met haar omafiets, dus stuurden we haar. Hier haar verslag van dit te gekke evenement!

Race on the tracks of Circuit of the Americas for $50,000 per day

Zaterdag 2 april mocht ik enthousiast beginnen aan deze dag bij BMW Driving Experience center Zandvoort. De dag begon met een warm welkom met koffie en thee en daarna kregen wij uitleg over wat ons die dag te wachten stond. Het ochtendprogramma bestond uit drie onderdelen, waarbij onze rijvaardigheid naar een hoger niveau werd gebracht. Als eerste gingen we – met een dikke BMW-1 serie – onze finesse testen op snelheid.

Er werd een schaal met bal op de motorkap geplaatst en het was de bedoeling om de bal tijdens het parcours in de schaal te houden. Dit was best wel pittig maar ontzettend leuk om het op zo’n afgesloten circuit te doen, het maakt natuurlijk geen donder uit als die er wel uitvalt dus je kunt lekker los. Maar bij mij viel die er niet uit én ik was de snelste (eerste plek gewonnen, yay!), wat ik toch nog even graag wil vermelden (pap lees je dit?!).

Naamloos2

Naamloos

Daarna hebben wij geleerd om onder- en overstuur te herkennen wat heel erg leuk is om een keer gevoeld te hebben. Je leert namelijk hoe je in gladde bochten moet reageren op je auto wanneer deze slipt en dat is wel even wat anders dan met mijn fietsje door het Vondel. Het laatste praktijkonderdeel was het ontwijken van obstakels op een glad wegdek, oftewel slippen. We hebben geoefend hoe je de auto onder controle houdt als je auto slipt. Heel erg gaaf om te doen en erg leerzaam!

nl_NL_265478_full

nl_NL_265490_full

Na het ochtendprogramma was het tijd om bij te komen van alle adrenaline met een heerlijke lunch. De lunch werd gevolgd door een make-up workshop waarin we hebben geleerd welke kleuren het beste bij je passen en welke technieken en stappen je kan gebruiken om de perfecte look te creëren.

nl_NL_265489_full

nl_NL_265480_full

nl_NL_265491_full

Een dag vol leuke en spannende ervaringen, waarna ik tevreden en mooi opgemaakt het Amsterdamse nachtleven in kon! Ik vind het een enorme aanrader, omdat je als vrouw niet zo snel naar een driftcursus durft aangezien het testosteron gehalte dan vaak wat (té) hoog is. Nu met alleen maar meiden was dat niet zo en konden we heerlijk onze gang gaan. Zaterdag 11 juni is de volgende editie, dus wees er snel bij en race naar de site om jezelf of je bestie een geweldige dag te geven.

Ook drift en lippenstip evenementen hebben gelukkig after movies:

2 Comments

 • Reply
  Max Verstappen laat Humberto gillend uit de auto stappen - Colourful Rebel | The young & restless
  10 May 2016 at 10:33

  […] Groot nieuws dit weekend toen bekend werd gemaakt dat Nederlands trots van het asfalt Max Verstappen per direct promoveert naar Red Bull Racing. De 18-knul zal de komende Grand Prix in Spanje voor deze renstal rijden en daarmee Daniil Kvyat vervangen. Om dit fantastische nieuws te vieren kwam Maxie even gedag zeggen bij RTL Late Night maar aan tafel zitten is niks voor hem, hij wil asfalt vreten. Zo gezegd zo gedaan dus nam hij Humberto mee een auto in en liet even wat skills zien, tot ongenoegen van de gillende Humberto. Wil jij weten hoe het is om te driften op Zandvoort? Lees dan het verhaal van onze gekke Juul hier. […]

 • Reply
  Met deze truc kun je overal driften als een pro - Colourful Rebel | The young & restless
  15 April 2016 at 12:37

  […] stuurden laatst nog onze Julia op pad naar een drift (en lippenstift) workshop in Zandvoord, sindsdien kan ze het alleen nog maar over piepende banden hebben en maakt ze […]

 • Leave a Reply

  Instagram