Cars & Bikes

Wij gingen driften en lippenstiften op Zandvoort en hadden de dag van ons leven


Dat vrouwen niet kunnen rijden en niets van auto’s afweten is natuurlijk de grootste onzin afkomstig uit jaartje 1930, maar voor wie niet overtuigd is hiervan moet nog maar even het interview met racebabe Evelin Dorssers lezen. Maar wat mannen en vrouwen misschien even slecht kunnen is driften in een auto, want dat leert je rijschool je niet.

We stonden dan ook te juichen als een stel kinderen in de Jamin toen de uitnodiging voor een drift evenement op de mat viel, totdat we de titel goed lazen: Drift & Lippenstift event. Het is, zoals de naam al doet vermoeden een ladies only dag. Maar geen man over boord (ha, wel dus!) want onze Julia houdt meer van auto’s dan Max Verstappen en slipt het liefst door het Vondelpark met haar omafiets, dus stuurden we haar. Hier haar verslag van dit te gekke evenement!

Zaterdag 2 april mocht ik enthousiast beginnen aan deze dag bij BMW Driving Experience center Zandvoort. De dag begon met een warm welkom met koffie en thee en daarna kregen wij uitleg over wat ons die dag te wachten stond. Het ochtendprogramma bestond uit drie onderdelen, waarbij onze rijvaardigheid naar een hoger niveau werd gebracht. Als eerste gingen we – met een dikke BMW-1 serie – onze finesse testen op snelheid.

Er werd een schaal met bal op de motorkap geplaatst en het was de bedoeling om de bal tijdens het parcours in de schaal te houden. Dit was best wel pittig maar ontzettend leuk om het op zo’n afgesloten circuit te doen, het maakt natuurlijk geen donder uit als die er wel uitvalt dus je kunt lekker los. Maar bij mij viel die er niet uit én ik was de snelste (eerste plek gewonnen, yay!), wat ik toch nog even graag wil vermelden (pap lees je dit?!).

Daarna hebben wij geleerd om onder- en overstuur te herkennen wat heel erg leuk is om een keer gevoeld te hebben. Je leert namelijk hoe je in gladde bochten moet reageren op je auto wanneer deze slipt en dat is wel even wat anders dan met mijn fietsje door het Vondel. Het laatste praktijkonderdeel was het ontwijken van obstakels op een glad wegdek, oftewel slippen. We hebben geoefend hoe je de auto onder controle houdt als je auto slipt. Heel erg gaaf om te doen en erg leerzaam!

Na het ochtendprogramma was het tijd om bij te komen van alle adrenaline met een heerlijke lunch. De lunch werd gevolgd door een make-up workshop waarin we hebben geleerd welke kleuren het beste bij je passen en welke technieken en stappen je kan gebruiken om de perfecte look te creëren.

Een dag vol leuke en spannende ervaringen, waarna ik tevreden en mooi opgemaakt het Amsterdamse nachtleven in kon! Ik vind het een enorme aanrader, omdat je als vrouw niet zo snel naar een driftcursus durft aangezien het testosteron gehalte dan vaak wat (té) hoog is. Nu met alleen maar meiden was dat niet zo en konden we heerlijk onze gang gaan. Zondag 22 april 2018 is de volgende editie, dus wees er snel bij en race naar de site om jezelf of je bestie een geweldige dag te geven.

Ook drift en lippenstip evenementen hebben gelukkig after movies:

No Comments

Leave a Reply

Instagram