Do Eat Sleep wereld WEReld WERELD

Wij gingen naar Valencia en deden daar heel weinig

Voor dat Colourful Rebel ook maar enige vorm van daglicht had gezien studeerde een van ons in Valencia. Studeren moet je dan niet al te letterlijk nemen, want met twee uur effectief les op een prive school als gevolg van een internationaal uitwisselingsprogramma had je het wel weer gehad. Dit nam niet weg dat wij een fantastisch half jaar hebben gehad, alle kroegen hebben gezien, honderden kilometers hebben hardgelopen langs het strand en scheel keken van de paella en Agua de Valencia.

Na 7 jaar was het er nog niet van gekomen een keer een weekend terug te keren en te genieten van deze vaak onderschatte stad. Dus vlogen we met Vueling (GEEN AANRADER) naar het kleine Barcelona. We sliepen in het One Shot Mercat Hotel, dit is een splinternieuw hotel middenin het oude centrum van Valencia en een absolute aanrader. Ze hebben helaas geen ontbijt maar dit doe je toch in 1 van de 100 leuke andere tentjes buiten je hotel. Wel hebben ze een heerlijke ruime stortdouche, ruime kamers, grote zachte bedden en is alles dus nog splinternieuw en dat voor 280 euro voor 3 nachten. Koopje!

De eerste dag regende het en omdat al die truien van ons zichzelf niet verkopen hebben we gewoon gewerkt in de locale Starbucks. Dag twee bracht echter wel wat je van Spanje mag verwachten in Juni, zonnetje, koud pilsje en vooral alles tranquillo. Ontbijten deden we even snel om de hoek om vervolgens wat te winkelen in het oude centrum. De lunch pakten wij uitgebreid mee bij een van de leukste tentjes van Valencia: La Mas Bonita. Het gebeurt niet vaak dat je bij een tent gaat zitten en er 17 dingen op de kaart naar jou kijken. Meestal zijn er 1, 2 of misschien op een goede dag 3 dingen op de kaart die er echt uitspringen voor jou, maar niet bij La Mas Bonita. Zalig etablissement, we kunnen niet anders zeggen en schoven dan ook gretig twee heerlijke burrito’s naar binnen en een vers sapje van Fresas, Bananas en wat Leche om alles weg te spoelen.

Eigenlijk hebben we niet heel veel meer gedaan in Valencia dan zitten, liggen en eten. Avond eten deden we in de wijk Russafa bij Saona. En het mooie hier is dat we voor 12,90 klaar waren met een voor en hoofdgerecht en wijntje. En geen gerommel met mottig eten, nee oprecht heel erg lekker gegeten!

Dag 3 stond weer in het teken van veel liggen en een boekje lezen. Dat kan nergens beter in Valencia dan bij Marina Beachclub, alles is hier piekfijn geregeld. Een heel groot rond bed bij een infinity zwembad. Hele lekkere sushi, kannetjes met Agua de Valencia en je hoorde ons de hele dag niet. En normaal betaal je je helemaal scheel bij zo een sappige tent, maar met zijn tweeën waren we inclusief bedje, sushi, drinken en de hele rattenplan rond de 100 euro kwijt.

‘S avonds aten we wederom in de pitoreske wijk Russafa bij een locale Spanjaard. Lambrusqueria had de man zijn tent gedoopt en het hele menu is elke avond anders maar wel gefixt, dus er valt weinig te kiezen. Nu zijn wij sowieso vrij allergisch voor tenten met een mega uitgebreide menu kaart, dus we zaten helemaal op ons plek. Het is een shared dining concept waar wij allerlei typisch Spaanse gerechten kregen voorgeschoteld onder het genot van een flesje locale rode wijn. Echt een aanrader als jij volgende keer met het vrouwtje op pad bent en lekker rustig wil tafelen in een romantische setting.

Dag 4, laatste dag is altijd een lastige dag. Koffer al ingepakt en de tijd een beetje vol maken. Maar Valencia heeft genoeg te bieden en aangezien we nog niet echt wat van de stad hebben gezien, zijn we gewoon lekker gaan rond lopen met een koud sapje in de hand. Mocht je nog in hoge nood zijn voor een leuke lunch plek ga dan naar Le Petit Bistro boven op Hotel Cathedral Suites aan Plaza de la Reina. Middenin de drukke stad is dit een oase van rust, heel klein en gezellig. Reserveren, ook voor lunch, is hier wel aan te raden.

    Instagram