Sleep Slider

Wij mochten overnachten in onze nieuwe favo Rotterdamse hotspot: Room Mate Bruno

Room Mate Bruno

Foto’s: Room Mate Bruno

Wat is jouw favoriete herinnering van vakanties naast uiteraard de warme, tropische sferen en het lekkere eten? Bij ons staat met stipt op één: het hotel. Wij kunnen ons niks lekkerders bedenken dan in zo een heerlijk groot bed stappen, met van die ‘crispy sheets’, die nog dikker zijn dan je stack pancakes de volgende ochtend aan het ontbijt. En dan hebben we het alleen nog maar over het bed. En voor een goed hotel hoef je echt niet op vakantie naar het buitenland. Wij doen soms gewoon aan staycations in eigen land. En dit is iets wat wij ie-de-reen aanraden. Geloof ons, je komt weer zen thuis.

En op dit soort momenten mogen wij af en toe eens fijn onze kleine handjes dichtknijpen. Zo een vette baan bij Colourful Rebel brengt je op een boel plekken. Zo zijn wij gister uitgenodigd voor de grote opening van het Room Mate Bruno hotel in Rotterdam. Staycation mét een feest!? Daar zeiden wij volmondig JA op. Nadat onze werkdag erop zat, zijn wij met gierende banden naar de Wilhelminakade 52 te Rotterdam gereden.

Artikel gaat hieronder verder

Een prachtig designboetiekhotel op de kade van Rotterdam

Als je hier aankomt, verwacht je niet dat er zo een prachtig designboetiekhotel op de kade staat. De plek bestaat grotendeels uit parkeerplaatsen, een groot kantoor en op de andere hoek zit ook nog een Loetje. Maar door de ballonnen die bij de ingang van het hotel stonden, wisten we al gauw waar we naartoe moesten. Bruno is namelijk een hotel gelegen in een gerestaureerd pakhuis. Eenmaal binnengekomen, kijk je meteen je ogen uit. Het is te merken dat er over ieder detail is nagedacht. Van de bloemen op de balie, tot het sterrenstelsel op de muren en tapijten. Het is een mix van zeevaart- en astronomische elementen. Ook stonden er door de receptie meerdere matrozen, die voor de feestelijke opening, een glaasje bubbels uitdeelden. Het is duidelijk dat iedereen hier met een enorme glimlach werkt. De receptioniste, de bellboy, wat ervoor zorgt dat jij ook naar ieder ander persoon gaat glimlachen. Wij betrapten ons erop dat je zelfs iedereen vriendelijk groet, als je elkaar passeert op de trap.

De mix van zeevaart- en astronomische elementen neemt je mee op een reis naar unieke en ongelooflijke plaatsen.

Room Mate Bruno

Om even terug te komen op het feit dat er is nagedacht over ieder detail, blijkt maar weer als wij gebruik maken van de trappenhal. Deze is fluorescerend, lichtgevend geel en brengt je naar de meest vette ruimte die wij tot nu toe hebben gezien. We moeten eerlijk toegeven dat, toen wij deze uitnodiging kregen, we even wat research gingen doen op het world wide web en deze lounge al hadden gezien, maar in het echt… Wow! De loungebar is volledig blauw. Kobaltblauw, azuurblauw. Wauw. Dit maken zij af met een gele boom in het midden van de ruimte, de donkerblauwe planten, witte hangstoelen en helemaal leuk: de openhaard in het midden van de ruimte. Een plek om heerlijk op neer te ploffen en aan de bar een goed glas wijn te bestellen.

Room Mate Bruno Room Mate Bruno Room Mate Bruno

Genieten van Jason Statham in je hotelkamer

Oké, genoeg gepraat. Jullie willen natuurlijk weten of hier ook de enige echte crispy sheets zijn. Dus door naar de kamer! Wij mochten deze nacht spenderen in de standaardkamer met uitzicht op de Nieuwe Maas, dankzij de plafond-tot-grond ramen. Bij binnenkomst waren we al heel gauw gelukkig. Twee aparte ruimtes, voor ieder een wasbak en een spiegel. Mocht je hier met je beste vriendin overnachten, dan hoef je geen ruzie te maken over wie zich als eerst of laatst gaat opmaken. Een nacht met je lover? Hij kan zich rustig scheren en hoef niet op jouw uren durende make-up sessie te wachten.

Het eerste deel van de kamer is al helemaal goedgekeurd. Aparte wastafels, check. Regendouche, check. Mini shampoos, conditioners en douchegel? Check, check, check. Nu het veelbelovende bed. Het staat hoog en het wordt zelfs verlicht door de led strip die eronder zit. Terwijl wij ons neerploffen (yes, crispy sheets!), valt ons oog op een papieren zak en een kaartje. Wij hebben een hangover kit ontvangen, met daarin een flesje water, twee aspirines, dextro, keelsnoepjes, oploskoffie en een mouth wash. Zulke kleine extra’s zijn toch geweldig? En weet je waar wij stiekem het gelukkigst van werden? De smart-tv met Netflix. Heel misschien zijn wij eerder weggegaan van het feest om naar Jason Statham te kijken op Netflix. Guilty.

Foodhallen Rotterdam

Als je wilt dineren, hoef je niet het centrum in voor een lekkere hap. Aan het Bruno hotel zit de nieuwe Rotterdamse foodhal – waar wij al eerder over schreven – vast. Deze is verbonden met twee grote deuren. Wij bestelden daar een Moscow Mule, genoten van loempia’s, bao’s en dikke burgers. Met een voldaan gevoel stapten wij nog een andere ruimte binnen waar het feest zich plaatsvond. En de desserts. Chocolademousse, crema catalana en cheesecake. Met een volle maag en een goodiebag, waar de geur van Room Mate Bruno in de vorm van een kaars, geurstokjes of luchtje inzat, vetrokken wij weer terug naar onze kamer.

Room Mate Bruno

Mocht je het nachtleven van Rotterdam willen ontdekken, maar ook niet het hotelontbijt missen, dan zit je bij Bruno goed. Waar de meeste hotels rond de 9 of 10 al stoppen met ontbijt, gaat deze door tot 12:00. Alles waar je zin in hebt, staat tot die tijd voor je klaar. Vers fruit, yoghurt, (geroosterd) brood, croissants, american pancakes, poffertjes en zelfs mini pizza’s. Genoeg om je maagje te vullen of de kater van de nacht weg te werken met een vette hap.

Room Mate BrunoRoom Mate Bruno

Het is dat wij gewoon weer een hele kantoordag hadden in Amsterdam, anders waren wij hier nog wel wat langer gebleven. Zo hadden wij graag gebruik willen maken van de spa bijvoorbeeld. Maar dit is voor ons alleen maar een reden om nog een keer terug te komen en alles wat dit prachtige hotel heeft te ontdekken. Zoals de kamers met een terras van 13 (of 20) vierkante meter! Naast het Bruno hotel, heeft Room Mate nog 23 andere hotels over de wereld. Wij willen ze best allemaal testen. But Bruno, we’ll definitely be back soon!

Room Mate Bruno
Wilhelminakade 52-58 | website

 

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram