Slider Travel

Wij verhuizen naar HABITAS in Tulum

Je kent ze vast wel, van die waanzinnig mooie vakantie oorden die je alleen op Pinterest tegen komt. Of bij Instagrammers met honderd duizenden volgers. Een turquoise zee, witte stranden waar je je volledig alleen waant en alleen maar palmbomen. Veel mensen denken dat je het dan over Bali hebt. Maar niets is minder waar, als dit is wat je zoekt dan moet je naar Tulum in Mexico en wel naar Habitas.

Wij vlogen een week naar dit paradijs om een deel van onze zomercollectie te fotograferen en stiekem tussendoor een paar Corona’s te drinken en in de zon te liggen. Dat is ook het beste wat je in Tulum kan doen. Naast het bezoeken van wat ruïnes van de Maya’s en Cenotes (onderwater grotten met strak blauw water) kun je maar beter kalm aan doen in Tulum want het is er bloedheet en alles is tranquillo. Precies wat wij nodig hadden na maanden van kou en ellende op de thuisbasis.

Van alle prachtige oorden aan het strand van Tulum kozen wij ervoor om bij Habitas te verblijven. Het mooie aan al die prachtige locaties aan het strand is dat ze letterlijk in de jungle en met behulp van de jungle gebouwd zijn. Waar Benidorm en Torremollinos eerst helemaal plat zijn gewalst voordat er mega hotels, appartementencomplexen en vrachtwagens met toeristen heen verscheept werden, is er in Tulum zorgvuldig gebruik gemaakt van elke boom en elk detail in de jungle wat deze locatie nu zo uniek maakt. Je waant je continue in de jungle waar alle stroomdraden zijn bekleed met bladeren en takken en je de hele dag op je blote voeten door het zachte zand sloft.

Habitas is hierop geen uitzondering. Alle slaapplekken zijn ingericht als luxe tent gebouwd op een verhoging. Alle luxe in aanwezig, van een heerlijke regendouche tot een groot kingsize bed. Een oase als je ’s avonds naar bed gaat en in slaap valt met het geluid van de zee. En bijna elke avond wordt er wel iets georganiseerd, zo was er tijdens ons verblijf een openlucht bioscoop waar het middenplein werd omgetoverd tot zitzak paradijs voor een mega groot scherm met een goeie film. De laidback sfeer is zo goed dat je zelfs gewoon je spullen buiten kan laten liggen zonder dat ze gestolen worden, wat een ongekend chill gevoel geeft. Want waar vindt je zoiets nog? Habitas is ook open voor publiek  en is een absolute aanrader voor lunch of diner. Naast de hele dag ontspannen in een van de hangmatten, aan de beachbar, de infinity pool of zitzakken worden er dagelijks yoga lessen gegeven op het dak van het restaurant met uitzicht over zee. Als je dan niet tot rust komt weten wij het ook niet meer!

   

Mocht je na het zien van onze beelden nog twijfelen, dan helpt de prijs misschien. Vliegen deden wij met Delta vanaf Schiphol met 1 overstap voor 520 euro per persoon. Overnachten bij Habitas kost je ongeveer 189 per nacht, maar dit win je weer ruimschoots terug op al je  Corona’s of Mojito’s.

Wil je meer zien van onze chill sessie bij Habitas in Tulum? Check dan onderstaande video! Blijf ook ons Youtube kanaal in de gaten houden voor meer toffe content omtrent hotspots, reizen, feestjes en onze collecties!

Foto’s en video zijn gemaakt door Colourful Rebel en eigendom van Colourful Rebel.

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram