AMSTERDAM Do Slider

Wijn is fijn: hier drink je de lekkerste wijnen van de stad

Wijn

Foto: Shutterstock

Wijnliefhebbers, opgelet! Of je er nu woont, werkt of komt voor een gezellige avond uit: het is altijd fijn om te weten waar je de lekkerste, meest bijzondere of gewoon goede prijs/kwaliteit wijn in Amsterdam kunt nuttigen met vrienden en familie. En daarom hieronder onze favorieten willekeurig op een rij:

Wine o’ clock bij Foodhallen Amsterdam

Deze locatie staat al bekend voor het hebben van een breed assortiment als het gaat om eten. Maar qua drank schieten zij ook zeker niet tekort. Naast de grote centrale bar heeft De Foodhallen ook een tweedelige bar. En dan denk je vast “een tweedelige bar, wat is dat?” Nou, een bar die simpelweg twee delen heeft. Niet alleen is deze bar een G&T-bar aan de ene kant, maar aan de andere kant een wijnbar. Wijnen van over de hele wereld kun je hier vinden, van rood, wit, rosé tot champagne, sweet wine en altijd twee specials. Het mooie aan deze wijnbar is dat de wijnen niet alleen in flessen maar ook allemaal per glas te verkrijgen zijn. Zo kan je dus een eigen wine tasting houden met een hapje erbij. Tja, keuzes genoeg met 21 foodstands.

Bellamyplein 51 | website

Foodhallen wijn

MOMO Restaurant, Bar & Lounge – Tijdloze kwaltieit

Op de hoek van de Hobbemastraat is MOMO Restaurant, Bar & Lounge gevestigd. Een high-end restaurant waarbij het menu subtiele Aziatische smaken bevat met elegante invloeden uit de Westerse keuken. Naast de mooie gerechten is ook de drankenkaart niet achter gebleven. MOMO heeft een breed scala aan uiteenlopende wijnen. Van lichte, verfrissende witte wijnen, vollere en rijkere witte wijnen naar fruitige, lichte en gemakkelijk drinkbare rode wijnen en verfijnde, soepele en rijpe rode wijnen. Laat je door de award-winnende bartenders inspireren en maak er een pairing van met een aantal overheerlijke signature dishes van MOMO.

Hobbemastraat 1 | website

MOMO Amsterdam

All – bloody delicious – day drinking at THE BUTCHER Social Club

THE BUTCHER Social Club, gelegen in de A’DAM toren, is een verzamelplaats van haute fastfood, verassende muziek, grensverleggende creativiteit, metropolitische lifestyle en urban design. Het is een relaxte spot met een bar met internationale allure, een plaats om zaken te doen, een toegankelijk restaurant en dé afterparty-locatie van Amsterdam. Bartenders achter de kenmerkende 360-graden bar van THE ENTOURAGE GROUP maken THE BUTCHER al mixend, shakend en schenkend tot een epicentrum van high-end drankjes. Het barmenu heeft naast de milkshakes, onbekende en exlusieve bieren vanuit de hele wereld een heel sterk wijnmenu. Neem plaats in de knusse lounge of op het zonnige terras met uitzicht op het IJ en laat je verrassen met bijzondere wijnen.

Overhoeksplein 1 | website

The Butcher Social Club

Bijzondere wijnen van over de hele wereld bij Bar Fisk

Bar Fisk brengt de dynamiek en gastvrijheid van markten in Tel Aviv op slechts enkele meters afstand van de Amsterdamse Albert Cuyp. Het is zien, proeven, ruiken op Eerste Sweelinckstraat 23. Waar het eten de ziel is van Bar Fisk, zijn de wijnen onmiskenbaar het hart. De dynamische wijnkaart is gecreëerd en gecureerd door sommelier-mixoloog Matan Achai. Wijnen van over de hele wereld zijn geselecteerd om de levendige smaken van het eten te complementeren en te laten schitteren. Je vind op de menukaart uiteraard ook de usual suspects, maar vooral de bijzondere wijnen zijn hier zeker een must try.

Eerste Sweelinckstraat 23 | website

Wijn

Foto: Shutterstock

Oneindig wijn bestellen bij The French Connection

De beste remedie tegen een geopende fles wijn is hem leegdrinken. Maar wat als de wijn toch niet helemaal goed bij je gerecht past? Of je wilt die ene speciale Merlot drinken en dat blijkt die toch niet helemaal in de smaak te vallen. Bij The French Connection op de Singel in Amsterdam wordt de wijn ingeschonken zonder de fles te ontkurken. Hierdoor komt de wijn nooit in aanraking met zuurstof en kan de fles zo weer terug worden gezet in de kast. Altijd al eens wat wijnen willen proberen? Bij de Franse rebel van Amsterdam is het mogelijk!

Singel 460 | website

‘Wine and Spice’ bij Mama Makan

De ‘Wine and Spice’ van Mama Makan is hot. Voor een unieke ervaring biedt Mama een wijnpairing voor bij haar rijsttafel. Een perfecte match die deze authentieke Indonesische smaken naar een nog hoger niveau tillen.

Foto

Foto: Shutterstock

Spinozastraat 61 | website

Biologische wijnen bij MOER

We want MOER! Want niet alleen de gerechten bij MOER zijn biologisch, ook alle wijnen. Deze worden niet alleen geschonken per fles, maar ook ruim 25 van deze lokale toppers komen per glas. Kan je niet kiezen? Bestel de wineflight en krijg drie wijnen uit drie verschillende landen met een plank vol charcuterie, kaas, zoetzure groenten, dips en noten (allemaal biologisch. Logisch). Wine flies when you’re having fun.

Amstelveenseweg 7 | website

Wijn

Foto: Shutterstock

Eigen wijnassortement van Blooming

Al het goeds komt in drieën; daar weten ze bij blooming alles van. Deze driehoek in Bergens – blooming hotel, blooming landgoed Het Hof en blooming beach – heeft een eigen wijnassortiment ontworpen. Van een opwekkende Verdejo en een elegante Tempranillo rosé tot een verfijnde Tempranillo rood. Drie hele goede redenen om je volgende city escape naar blooming te plannen.

Meerdere locaties | website

Wijn

Foto: Shutterstock

No Comments

Leave a Reply

Instagram